MAŠTATE O NEČEM SLATKOM?
Jesen još uvijek nije završila pa zašto ne isprobati ovaj preukusni desert s bundevom koji će vam izmamiti osmijeh na lice

Izvor: Profimedia / Autor: Elena Veselova / Alamy / Alamy / Profimedia
-
CAMILA ALVES MCCONAUGHEY
Pripremite losos sa samo tri sastojka: Supruga slavnog oskarovca otkrila recept kojem nećete moći odoljeti
-
JEDNOSTAVNO I UKUSNO
Vrijeme je da dan razvedrimo s malo slatkog: U ovaj cheesecake s bijelom čokoladom zaljubit ćete se na prvi zalogaj
-
PRIJEDLOG ZA RUČAK
Recept koji obara s nogu: Ovaj kremasti mesni rižoto jedan je od najukusnijih koje smo ikad probali
Sastojci
Za tijesto:
- 250g brašna
- 4 žlice šećera
- 1/2 žličice soli
- 120 g maslaca
- jaje
- 1/2 dl vode
Za kremu:
- kg bundeve
- 2 dl hladne vode
- 100 g šećera
- sok 1 limuna
- 4 jaja
- 200 g kiselog vrhnja
Priprema
1. U posudu dodajte brašno, četiri žlice šećera i sol. Promiješajte pa dodajte omekšali maslac, jaje i mijesite rukama, postepeno dodajući vodu. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
2. Tijesto oblikujte u kuglu pa zamotajte u prozirnu foliju i pustite da odstoji u hladnjaku pola sata.
3. U lonac dodajte na kockice narezanu bundevu i vodu te kuhajte desetak minuta. Procijedite i pustite da se ohladi pa je izmiksajte štapnim mikserom.
4. Dodajte 100 g šećera, limunov sok, četiri jaja i kiselo vrhnje pa ponovno kratko izmiksajte štapnim mikserom.
5. Tijesto utisnite u nešto manji kalup za tortu tako da obrubite i bočnu stranu kalupa. Pomognite si žlicom. Izbodite tijesto vilicom i pecite ga u pećnici 15 minuta na 180 stupnjeva.
6. Dodajte kremu i pecite na istoj temperaturi još 30 minuta. Prije posluživanja desert dobro rashladite.
U slast!

Izvor: Profimedia / Autor: Anna Pustynnikova / Alamy / Alamy / Profimedia
- recept
- RECEPTI
- slastice
- deserti
- slatko
- desert
- pita
- bundeva
- tportalova slatka kuharica
- pita od bundeve