ISPROBAJTE VEĆ DANAS

Jeftini beauty trikovi za prekrasno lice zimi

27.01.2014 u 09:22

Bionic
Reading

Nanošenje maski na lice jedan je od najstarijih kozmetičkih tretmana u cijelom svijetu, a prirodne maske idealan su način da nahranite i njegujete kožu

Prisjetite se koliko ste samo puta vidjeli mamu kako na lice stavlja krastavce ili masku od jogurta. Još je mnogo recepata iz kućne radinosti koji će brzo, učinkovito i jeftino učiniti da vaša koža zimi zablista, bude mekana i predivna, ali će i usporiti procese starenja. Prirodne maske popularne su pogotovo zato što sa sigurnošću znamo što stavljamo na lice.

Evo nekoliko super maski za hladne dane

Maska od zobi idealna je za regeneraciju kože oštećene hladnoćom
Smiješajte isti omjer zobenih pahuljica, žumanjaka jaja i meda. Dobro povezane sastojke treba nanijeti na lice i držati oko 20 minuta, a zatim isprati toplom vodom. Nakon ove maske koža bi trebala biti mekša i osvježena.

Maska od jaja idealna je za masnu kosu s porama

Bjelanjak jaja dobro umutite i nanesite na lice, a potom držite da se upija oko pola sata. Isperite toplom vodom.

Ova maska će malo učvrstiti lice i izgledat će puno zdravije i mladolikije. Zimi će ova maska stvoriti zaštitnu barijeru koja će na odličan način štititi od hladnoće.

Maska od jogurta, za regeneraciju

Na lice nanesite jogurt ili kefir, ali izbjegavajte područje oko očiju. Opustite se 10 do 15 minuta i isperite lice hladnom vodom. Ova jednostavna maska omekšat će i regenerirati kožu i uravnotežiti pH.

Maska od banana za mješovitu kožu

Ako imate mješovitu kožu kojoj je masna takozvana T-zona, idealna je maska od banana.

Pomiješajte zgnječenu bananu i malo jogurta i ovu divnu kremu nanesite na lice 30 minuta. Nahranit će kožu, učiniti je mekšom te ćete zaboraviti na hladnoću i vjetar.