STVARI KOJE ČINE RAZLIKU

Jednostavni i šik detalji kojima ćete osvježiti dom bez da zagazite duboko u minus na računu

13.09.2018 u 06:34

Bionic
Reading

Ako ste i vi među onima koji stalno odgađate redizajn vašeg doma zbog limitiranog budžeta, evo na koji način ćete to moći izvesti, a da ne zagazite duboko u minus na računu

Stručnjaci za uređenje interijera slažu se da je rješenje brzih i jeftinih preinaka u domu u detaljima koji daju onu zadnju notu svakom prostoru.

Mnoštvo ljupkih detalja poput jastučića, vaza, prekrivača, kutija za odlaganje sitnica, svjetiljki, zavjesa ili malih tepiha svaki će dom učiniti ljepšim i ugodnijim prostorom.

Dnevni boravak je najvažnija prostorija u svakom domu u kojem se sve odvija, stoga uređenju ovog središnjeg prostora treba pristupiti s puno pozornosti kako bi se ukućani, ali i njihovi gosti tamo osjećali opušteno i ugodno.

Efektni detalji čine dom posebnijim

Prije svega razmislite o jednom komadu namještaja u koji ćete uložiti više novca i koji će na neki način biti zvijezda te prostorije: to može biti zanimljiv stol za kavu, cool polica, neobična fotelja ili npr. efektan luster koji daje dojam luksuza.

Kako biste dali prostoru osjećaj profinjenosti i elegancije, razmislite o detaljima od metala poput npr. bakra ili mjedi, velikih vaza ili zanimljive svjetiljke.

Odličan detalj koji će podignuti svaki prostor, bilo da se radi o dnevnoj ili spavaćoj sobi su jastuci ili efektni prekrivači uz pomoću koji će vaš dom zasjati novim sjajem.

Dizajneri interijera se slažu kako uz pomoć pametno odabranih detalja od mramora ili bakra i mala kuhinja može izgledati posebno i lijepo, a efektne zdjele, podloge za rezanje ili pribor koji je postavljen tako da visi iznad radne ploče može stvoriti cool ugođaj i u minijaturnoj kuhinji.

U našim trgovinama doista je vrlo bogat odabir detalja koji će dati završnu notu prilikom osmišljavanja izgleda svakog interijera pa nećete pogriješiti ukoliko ukrasite prostorije u vašem domu s nekim efektnim ogledalom retro dizajna. Ako ste kreativni, uokvirite poster ili u neki zanimljiv okvir stavite nešto po svom ukusu: kolaž najdražih fotografija, ulaznica, sušeno cvijeće i sl.

Cvjeće ili sobno bilje donose osobit šarm

Ako ste ljubitelj predmeta od pruća ili ratana, to će dati poseban šarm svakom prostoru, a sigurno nećete pogriješiti niti ako prostorije osvježite s cvijećem ili sobnim biljkama koje daju toplinu i dojam luksuza. Možete birati između vaza s predivnim svježim cvjećem ili patuljastih drvca koja će lijepo zaokružiti svaki prostor.

Kad se pak radi o kupaonicama, neka vas veličina prostora ne ograničava pa slobodno podignite prostor s nekim impresivnim ogledalom ili pak neobičnom rasvjetom što će rezultirati wow efektom. Ogledala su itekako poželjna u kupaonicama jer čine prostoriju svjetlijim i daju mu dubinu.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Emmezetom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.