PRAKTIČNA MODA

Jednostavne trake za glavu postale su must-have dodatak sezone

12.04.2023 u 08:45

Bionic
Reading

Nakon što smo proteklih sezona svjedočili nekim nimalo praktičnim trendovima, poput suknji mikro dužine, pravo je osvježenje vidjeti trend koji je i koristan, udoban i moderan

Meke, rastezljive trake za kosu ovog su proljeća u središtu pozornosti. Kombinacija je to trendovskih estetika balletcore, old money i Y2K u jednom, a pritom ih je vrlo lako prilagoditi različitim stilovima i odjevnim kombinacijama

Prošle godine, trendovski dodaci za kosu bili su debeli i ukrašen sjajnim aplikacijama poput kamenčića ili bisera, no ove godine u trendu su puno elegantnije i ponešto ležernije opcije.

U usporedbi s prošlom godinom, modna platforma Stylight zabilježila je porast potražnje od nevjerojatnih 114 posto za jednostavnim trakama za kosu.

Na TikToku postoji bezbroj videa na temu ‘kako nositi traku za glavu’ u kojima korisnici dokazuju svestranost ovog dodatka. Hashtag #headbandhairstyle, primjerice, već ima 93 milijuna pregleda, što dovoljno govori o njihovom statusu vrućeg dodatka sezone.  

Kako su brojne dame do sada demonstrirale, trake za kosu mogu se nositi sa spuštenom kosom i zabačenom unatrag ili s uglađenim repom i neurednom punđom, što ih čini savršenim za dane kada je kosu potrebno ukrotiti.

Osim TikTokerica i online kupaca, ovaj dodatak osvojio je i najveće predvodnice trendova poput američke ‘it’ djevojke Belle Hadid i street style zvijezdi okupljenih na Tjednima mode.