Lilium bag

Jedna od naljepših bucket torbica oduševljava novim izgledom: Ovaj model bit će jedan od najpopularnijih ovoga proljeća

11.02.2022 u 13:20

Bionic
Reading

Modni brend Mansur Gavriel stoji iza jedne od legendarnih bucket torbica, a ovog proljeća tom kultnom modelu dao je nov, osvježen izgled te mu dao pravo proljetno ime - Lilium bag

Prisjetimo li se Tjedna mode u New Yorku 2013. godine, gdje god da ste pogledali vidjeli biste Mansur Gavriel bucket torbicu, puštenu u prodaju u lipnju godine prije. Gotovo desetljeće kasnije, nekadašnji hit među modnim influencerima i zaljubljenicama u modu preko noći postao je nešto poput modernog klasika. Tome u prilog ide i novi, osvježen izgled koji je predstavio brend nagrađen od strane Američkog udruženja modnih dizajnera (CFDA).

Mansur Gavriel predstavio je novi izgled svoje slavne bucket torbice, kožnu model koji nosi naziv 'Lilium', koja je trenutno dostupna u dvije veličine. Meka, ali ipak strukturirana evolucija originala dolazi sa suzicom na potezanje za zatvaranje te presavijenim stranama koje podsjećaju na izgled ljiljana.

Lilium Bag inspirirana je istoimenim cvijetom, ljiljanom. Točnije djelom slikara Georgije O’Keeffe i Davida Hockneyja.

 Funkcija vezice suptilno aludira na gracioznu transformaciju pupoljka u cvijet, a mekani, ali strukturirani oblik odražava ljepotu prirodnog oblika cvijeta. Skulpturalna, ali vrlo delikatan i elegantan izgled vanjština suprotstavljen je njezinom funkcionalnom senzibilitetu. Obje verzije su dovoljno prostrane za sve dnevne potrepštine, a veliki Lilium je dovoljno prostran čak i za nošenje prijenosnog računala.

'Bucket torbica je ikona našeg brenda i bilo je posve prirodno da je nastavimo razvijati. Također nas jako privlači cvijet kao simbol i svidjela nam se ideja torbice koja se otvara poput cvijeta,' istaknula je dizajnerica Rachel Mansur za Bazaar.com.

Za dizajniranje torbice koja 'cvjeta', kako to opisuje dizajnerica Floriana Gavriel, zahtijevalo je nekoliko pokušaja. 'Nismo bili sigurni kako to točno napraviti i isprobali smo mnogo različitih verzija', kaže ona. Na kraju je pobijedila jednostavnost: 'Neki modeli su imali mnogo više strana, ali 'manje je više' na kraju se pokazao kao najbolji pristup. Torba samo sa središnjom i bočnom stranom izgledala je savršeno i imala je prekrasne proporcije,' dodaje dizajnerica.

  • +3
Lilium torbica Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije Mansur Gavriel

'Elegantna je i klasična, a u njoj je sadržano nešto vrlo lako i svestrano,' kaže Mansur i predlaže kombiniranje ove torbice s čistim, minimalističkim siluetama i upečatljivim bojama.