ODLIČAN TRIK

Jedini ispravan način rezanja luka

07.03.2014 u 08:46

Bionic
Reading

Rezanje luka vrlo je lak zadatak, naravno, ako znate kako se to radi. Kriv način rezanja ova jednostavan zadatak može pretvoriti u pravi horor, potrošiti puno vremena i rezultirati potrošenom hrpom vremena, suznim očima i velikim komadima

Budući da je nasjeckani luk vrlo čest sastojak u mnogim jelima, vrlo je važno znati pravilno i vješto nasjeckati kockice luka i to u svega nekoliko minuta. Ako želite nasjeckati luk u najkraćem roku, najvažnija stvar koju trebate znati je kako prerezati luk na pola. Ostatak je vrlo lak, piše Huffington Post.

316168, 312256, 317672, 316529

Prvi korak se odnosi na to da uklonite korijen luka s obje strane. Da biste to učinili, jednostavno zabijte nož pod kutom u vrh luka i okrećite nož u oko luka sve dok se korijen ne odvoji. Nakon toga ogulite kožu luka u manjim trakama potežući od jednog vrha prema drugome.

Nakon što ste uklonili kožu, luk prerežite na dvije polovice. Imajte na umu da postoje ispravan i krivi način da to učinite. Kako biste to učinili kako treba, pazite da slijedite linije luka tijekom rezanja, odnosno režite luk u smjeru linija na njemu. Nakon što ste prerezali luk na dvije polovice, uzmite jednu polovicu, plosnatu prerezanu stranu položite prema dolje i narežite luk na dijagonalne trakice, nakon toga tu istu polovicu luka razrežite u suprotnom smjeru kako biste od trakica dobili kockice, gotove za pripremu raznih jela.