besprijekorne kombinacije

Jedan dan, dva odlična stajlinga: Kraljica Letizia ima tako jednostavne, a tako dobre haljine

29.09.2021 u 12:12

Bionic
Reading

Španjolska kraljica Letizia modnim kombinacijama oduševljava modne kritičare. Poznata je po vještom kombiniranju kako luksuznih tako i pristupačnih modnih komada iz high street dućana, a nerijetko poseže za modnim recikliranjem. Osim toga, kraljica Letizia nerijetko podržava rad novih dizajnera, a ovoga puta pokazala je u samo jednom danu dva odlična stajlinga

Pred kraljevskim parom Letiziom i Felipeom VI nalazi se tjedan ispunjen brojnim obvezama. Na službenom ručku u kraljevskoj palači u Madridu organiziranom u čast predsjednika Republike Angole, Joaoa Manuela Gonçalvesa Lourença te njegove supruge Ane Afonso Dias Lourenço koji su stigli u službeni posjet Španjolskoj, Letizia je pažnju odličnom modnom reciklažom te je odjenula vrlo efektnu haljinu boje fuksije.

Midi haljinu elegantnog A-kroja krasi ovalni, asimetrični izrez te naglašeni struk, a jednostavan i pročišćen dizajn u kombinaciji s upečatljivom bojom kreira vrlo efektnu kreaciju.

Dizajn ove haljine potpisuje mladi dizajner Moisés Nieto, a upravo s ovim modelom je debitirao u modnom svijetu. Ovim modnim odabirom kraljica Letizia pokazala je još jednom kako potiče rad novih i mladih dizajnera, a čini se kako joj se ova kreacija jako svidjela jer ju je reciklirala nakon svega tri mjeseca. Naime, istu tu haljinu Letizia je odjenula povodom sedme obljetnice proglašenja Felipea VI. kraljem Španjolske.

  • +8
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kasnije istoga dana Letiza i Felipe uputili su se na dodjelu Nacionalnih nagrada za kulturu u španjolskom nacionalnom muzeju u Madridu. Za to javno događanje kraljica je haljinu boje fuksije zamijenila s wrap haljinom zagasito plave boje. Tom prigodom podržala je galicijskog dizajnera Adolfa Domíngueza koji je jedan od njezinih omiljenih kreatora.

Asimetrična haljina bila je ukrašena kopčom u struku te duljim pojasom, a upravo je ta kreacija nagrađena Nacionalnom nagradom za modni dizajn za 2019. godinu. Haljina je odličan primjer jednostavnosti i elegancije, a stajling je Letizia nadopunila tamocrvenim kožnim sandalama.