KAKVA TRANSFORMACIJA!

Je li vam poznata ova slavna pjevačica?

21.03.2013 u 10:28

Bionic
Reading

Stefani Joanne Angelina Germanotta danas je planetarno poznata kao ekscentrična vladarica glazbene scene Lady Gaga

Za točno tjedan dana Lady Gaga proslavit će svoj 27. rođendan.

Pjevačica je sa svoja tri dosad objavljena albuma ostvarila ogroman uspjeh – procjenjuje se da je prodala oko 23 milijuna albuma diljem svijeta, a okitila se s pet Grammyja i čak 13 nagrada MTV VMA. Redovito je uvrštena i na Forbesove ljestvice najutjecajnijih osoba na svijetu, a uključena je u mnoge humanitarne te akcije za promicanje prava LGBT zajednice.

S velikim se zanimanjem iščekuje njezin novi album ARTPOP najavljen za ljeto ove godine.

Završila je privatnu Catholic school Convent of the Sacred Heart, a glazba je bila njezina velika ljubav od malih nogu.


Zanimljivo je da je sama naučila svirati klavir u dobi od četiri godine. Sa samo 13 godina skladala je svoju prvu pjesmu, a s 14 već je nastupala u klubovima na noćima otvorenog mikrofona. Kada je navršila 17 godina, bila je jedna od dvadesetero djece koja su bila prijevremeno primljena u prestižnu Tisch School of the Arts u New Yorku, a s 20 već je pisala pjesme za poznate izvođače poput Pussycat Dolls.

Slavna Njujorčanka kaže da je oduvijek bila drukčija.

'Kao tinejdžerica bila sam teatralna, neobična i privlačila sam pozornost. Naravno, kao takva bila sam na meti drugih učenika. Jednom prilikom su me dečki iz škole bacili u kontejner za smeće dok su moje kolegice umirale od smijeha', kaže Lady Gaga.

Slavna pjevačica je u tinejdžerskim godinama bolovala od bulimije.

U želji da bude vitka poput balerina povraćala je nakon svakog ručka te je u jednom periodu počela gubiti i glas jer je previše povraćala.

'Željela sam biti vitka kao balerine, ali moji su Talijani i svake večeri jeli smo mesne okruglice s tjesteninom pa sam svaki dan povraćala. Tati sam uvijek prigovarala zato što je kuhao samo tjesteninu koja me deblja. Na to bi mi uvijek odgovorio da zašutim i pojedem ono što je na tanjuru', ispričala je Gaga.