VLADAVINA MINIMALIZMA

Je li ova kuća za odmor po vašem ukusu?

02.11.2012 u 08:32

Bionic
Reading

Pravokutnog oblika, odnosno složena od dvije kocke – veće i manje, kuća plijeni pozornost zbog svoje crne boje i velikih prozora koji razbijaju tu tamnu monotoniju

Na prvi pogled kuća smještena u portugalskom gradu Ribeira da Praia ne djeluje kao vikendica, ali joj je to ipak funkcija – kuća za odmor i opuštanje. Kako su pojasnili arhitekti koji su radili na tom izazovnom projektu, nije je bilo nimalo lako raditi.

Naime, lokacija nije bila baš najzahvalnija za bilo kakve radove jer se nalazi na području koje obiluje ruševinama i negostoljubivim tlom. No sve se može kad se hoće, pa je tako niknula i ova moderna kuća.

Pravokutnog oblika, odnosno složena od dvije kocke – veće i manje, kuća plijeni pozornost zbog svoje crne boje i velikih prozora koji razbijaju tu tamnu monotoniju. Mekšem izgledu pridonose i detalji od kamena koji stvaraju pomalo ruralnu atmosferu okućnice.

Potpuni minimalizam vidljiv je i u unutarnjem prostoru kojim dominiraju bijela i crna boja. Namještaj odlikuju jasne linije i ravne plohe, a prostor nije zagušen detaljima. Onima koji nisu pretjerani ljubitelji minimalizma, unutrašnjost bi mogla djelovati hladno i neudobno. No ne može se poreći da je zaista riječ o nesvakidašnjoj kući za odmor.