IZNENAĐUJUĆI PRIORITETI

Je li muškarcima važniji seks ili posao?

19.06.2012 u 09:14

Bionic
Reading

Rezultati istraživanja donekle su iznenadili i stručnjake koji su na njemu radili. Kako su istaknuli, nisu očekivali da će se tako veliki broj muškaraca radije odreći seksa nego posla

Nedavno je istraživanje pokazalo da su mnogi muškarci spremni na ekstremne žrtve kako bi zadržali krov nad glavom i kako bi

njihova obitelj mogla normalno živjeti u ovim ekonomski turbulentnim vremenima. Njihova želja za stabilnošću u obitelji ide čak toliko daleko da bi se radije odrekli seksa nego posla.

Muškarci u braku, ali i samci u dobi od 21 do 50 godina odgovorili su tijekom istraživanja da bi se radije odrekli seksa nego karijere i posla kad bi morali birati. Kako je pokazalo istraživanje Roxy Palacea, od 700 ispitanih muškaraca čak 43 posto bi pristalo živjeti bez seksa ako bi to značilo da mogu zadržati posao.

Samci koji su sudjelovali u istraživanju, imaju pak drukčije prioritete. Naime, većina njih bi se radije odrekla posla nego seksa. Većina ih je navela kako bi potražila drugi posao uz koji bi mogli imati aktivan seksualni život, piše Daily Mail.

Rezultati istraživanja donekle su iznenadili i stručnjake koji su na njemu radili. Kako su istaknuli, nisu očekivali da će se tako veliki broj muškaraca radije odreći seksa nego posla. Uzrok zato, smatraju, krije se u lošoj ekonomskoj situaciji, ali i nasljeđu uloge muškaraca kao hranitelja obitelji.