MALEN ALI NEUSTRAŠIV

Je li kavalirski španijel kralja Charlesa pas za vas?

19.05.2016 u 15:37

Bionic
Reading

Cavalier King Charles Spaniel vrsta je malog psa koji je prilično dražestan, prilagodljiv i dobroćudan. Ako volite male aktivne pse, kavalirski španijel kralja Charlesa je za vas

Vole trčati i loviti

Iako je manji od ostalih španijela, Cavalier King Charles Spaniel gaji podjednaku strast prema trčanju, lovu i vraćanju bačenih predmeta. To je potpuno normalno s obzirom na to da su španijeli ptičari.

Nije loše naviknuti se voditi ovog španijela na uzici s obzirom na njegovu potrebu za tjeranjem lovine, jer bi inače mogao istrčati na cestu za loptom ili se dovesti u neku nepriliku radeći nešto slično.

Dobri su s djecom

Ovi kavalirski španijeli uzgajani su kao obiteljski društveni psi. Ta činjenica i ljubav prema trčanju i igri čine ih prilično dobrim psima za djecu.

Roditelji bi svejedno trebali držati oko na igri svoje djece i španijela jer je to ipak mali pas kojeg je prilično lako ozlijediti.


Slavne osobe ih obožavaju

Charlotte York u seriji 'Seks i grad' ima španijelku kralja Charlesa koju je nazvala Elizabeth Taylor. Glumice Claire Danes, Teri Hatcher, Mischa Barton, kao i Diane Sawyer i Jerry O'Connell također ih imaju.

Opušteni su

Slatki mali španijeli prilično su opušteni psi. Puni su povjerenja prema svima koga sretnu što ih čini prilično društvenima. Naravno, to ponajviše ovisi o karakteru psa. Čak i među španijelima naći će se poneki tvrdoglavi psić.

Prilagodljivi su

Cavalier King Charles Spaniels rado će sudjelovati u svemu što njegov vlasnik radi. Ako je vrijeme za opuštanje, nema problema. Ako je vrijeme za igru, još bolje! To su inteligentni i privrženi psi. Ne postoji nijedna pasmina koja je udaljenija od svojih vučjih predaka.

Nema sumnje da će vam ti veseli i elegantni psi ispuniti život radošću i ljubavlju.