TOČKA VRENJA

Je li G-točka bezuvjetni put do orgazma?

13.10.2010 u 07:57

Bionic
Reading

Priča se da je čarobna G-točka tajanstveno mjesto na kojemu se nalaze vrata prema ženskom orgazmu. Istina je da je ona možda tek samo jedno od mnogih takvih mjesta

O G-točki mnogo se pisalo i govorilo. Neizostavni je element popularne kulture. Punim imenom Gräfenbergova točka, ona predstavlja mistično područje u vagini veličine graška u kojemu se nalazi povećani broj završetaka živaca. Legenda kaže da bi stimuliranje te točke trebalo bezuvjetno dovoditi žene do orgazma.

Nešto kao, postoji čarobna tipka čije pritiskanje dovodi do vrhunskog uzbuđenja. Nažalost, ta je tvrdnja dovela do toga da se žene koje ne mogu pronaći to mistično mjesto osjećaju seksualno disfunkcionalno. Sasvim pogrešno. Čimbenici koji dovode do seksualnog uzbuđenja i vrhunca žena izuzetno su složeni. Emocionalni su i socijalni. Ne samo mehanički.

Zanimljivo je da su autori bajki ubrzo nakon ženske otkrili i mušku G-točku. Njezin problem je mjesto na kojem se nalazi: u području anusa. To mnoge heteroseksualne muškarce dovodi do preispitivanja seksualne orijentacije. Točno je da u fiziološkom smislu u žena i muškaraca postoje područja s povećanim brojem živčanih završetaka. Međutim, nije točno da njihovo puko stimuliranje dovodi nužno do seksualnog vrhunca. To je potvrdilo i nekoliko novijih opsežnih istraživanja.

Mnogi je mjesta na ženskom tijelu koja potiču seksualno uzbuđenje, pa čak i vrlo udaljena od mistične točke. Vrat, ušne resice, stopala i mnoga druga područja koja se razlikuju od jedne do druge žene. Nadalje, od čitave fizičke strane priče možda je važniji kontekst iz kojega dolazi do mogućnosti seksualnog uzbuđenja.

Količina osjećaja privrženosti prema partneru, povjerenje, intimna povezanost. Zatim čitav obred emocionalne predigre pred samu seksualnu predigru. Izlazak uz opuštajući razgovor. Fina večera uz dobro vino. Poneka gesta pokazivanja sklonosti, simboličan dar, cvijet.

Osjećate li se ugodno, opušteno i željno, tada će i tipka na G-točki raditi. Zapravo, stotine G-točaka. Ne postoji prečica. Ne postoji lak način. Svaka žena je zaseban instrument koji treba ispravno odsvirati.