LOŠE LJUBAVNE VEZE

Je li došlo vrijeme da ga ostavite?

24.09.2012 u 09:52

Bionic
Reading

Teško je održavati vezu ako su vam temeljni stavovi različiti, a to se prvenstveno odnosi na pitanja o djeci, braku, obitelji, karijeri, novcu i seksu

Britanska psihoterapeutkinja Rachel Sussman kaže kako postoje jasni znakovi koji ukazuju na to da je ljubavna veza loša te da je treba privesti kraju. No 'čitanje' tih znakova zahtijeva brutalnu iskrenost sa samim sobom, ali i puno hrabrosti.

Rachel Sussman ima listu od pet pitanja koja vam može pomoći da ocijenite situaciju u svojoj vezi te da u skladu s tim donesete odluke:

1. Je li nestala emotivna povezanost s partnerom? Možete li je još uvijek osjetiti?
2. Provodite li više vremena u svađi nego u slaganju i bliskosti?
3. Kako izgleda vaš seksualni život? Je li redovit kao prije?
4. Čini li on stvari koje vama jako smetaju i živciraju vas?
5. Je li ikada učinio nešto što je narušilo vaše povjerenje u njega? Možete li mu još uvijek vjerovati?

Ako iskreno odgovorite na ova pitanja, odmah ćete znati ima li vaša veza budućnosti ili je vrijeme da je prekinete. 'Svi se katkada u vezi osjećaju loše, no to nije razlog da je odmah prekinete. Možete prvo pokušati riješiti probleme. No ako je veza loša i nakon vaših dugotrajnih napora da je učinite boljom, možda je zaista vrijeme da je ostavite iza sebe', kaže Rachel Sussman.

Kako navodi, teško je održavati vezu ako su vam temeljni stavovi različiti, a to se prvenstveno odnosi na pitanja o djeci, braku, obitelji, karijeri, novcu i seksu.'Možda vam se čini da ovakvo sagledavanje veze nije romantično. I nije, ali ni život najčešće nije romantičan. Dugi ostanak u lošoj vezi ozbiljno vam može narušiti kvalitetu života, a u konačnici i zdravlje', ističe Rachel Sussman.