BAR RAFAELI

Izraelska 'lutka s naslovne strane'

11.12.2008 u 08:00

Bionic
Reading

Egzotična ljepotica rodom iz Izraela svojom se vanserijskom ljepotom i ubojitim zračenjem nametnula kao jedan od najljepših fotomodela današnjice. Žena koja je zarobila srce Leonarda DiCaprija, a onda ga ostavila, cilja visoko – točno na vrh modnog svijeta

Pojam 'supermodel' izumro je deset godina prerano. Ako pitate mnoge modne stručnjake, izraelska ljepotica Bar Rafaeli upravo je utjelovljenje savršene žene kakva je početkom 90-ih 'rasturala' modne piste i časopise.

Iskričavih plavih očiju, preplanulog tena, duge plave kose i savršenog tijela s oblinama na pravim mjestima, 22-godišnja Bar daleko je od anoreksičnih djevojčica kakve danas hodaju modnim pistama. Ona je žena iz neke sasvim druge priče, jedan od najpoznatijih fotomodela današnjice i muza brojnih svjetski poznatih fotografa.Umjesto odlaska u izraelsku vojsku, lijepa Bar se kao 18-godišnjakinja radije odlučila za polugolišava poziranja, a kruna njezinog dosadašnjeg rada je editorijal za američki Sports Illustrated, magazin čije su naslovnice do sada krasile punokrvne ljepotice poput Christie Brinkley, Pauline Porizkove , Elle Macpherson, Rachel Hunter, Valerie Mazza, Heidi Klum i Tyre Banks.

No, vratimo se na početak. Bar Rafaeli rodila se 4. srpnja 1985. godine u Hod HaSharonu u Izraelu, a posao modela radila je već kao beba, pojavljujući se u televizijskim spotovima. Kako većinu manekenki obično prati ona priča o 'ružnom pačetu koje se pretvara u predivnog labuda', ista sudbina nije zaobišla ni Bar. Do petnaeste godine uvjerena da je ružna, Bar se odjednom pretvara u krasoticu i odvažno korača u svijet mode.2000. godine Bar je pobijedila na natjecanju 'Model Of The Year' te počela raditi brojna snimanja za modne kataloge.

No, prava prekretnica dogodila se 2003, kada se pojavila na naslovnici francuskog Ellea. Prestižni modni magazin omogućio joj je ulazak u sam modni vrh! Nakon toga su uslijedile naslovnice Maxima, GQ-a, Sports Illustrated… Danas su njezine matične agencije Storm Model Managment u Londonu te 1/One Management u New Yorku, a poslovne ponude pršte sa svih strana.

Bivša djevojka Leonarda DiCaprija očito uspijeva u svemu što naumi, pa je tako i s njezinom željom da zaigra na velikom platnu. Pojavit će se, naime, u filmu 'Session' izraelskog redatelja Haima Buzagloa, a koliko talenata ova zgodna Izraelka još ima, tek ćemo otkriti.