TAKO LAKO

Izradite simpatični tepih od starih majica

15.04.2013 u 09:09

Bionic
Reading

Mateja Fanuko iz Zagreba u slobodno vrijeme izrađuje modne dodatke od recikliranog pamuka ili, jednostavnije rečeno, od ostataka materijala nakon krojenja i šivanja ili od odjevnih predmeta koji više nisu u upotrebi

Koristi nekoliko tehnika, od kojih će dvije pokazati u jednoj od videoepizoda serije 'Tako lako', a u kratkom foto tutorialu otkrila je kako od pamučnih trakica izraditi mekani tepih koji će se posebno svidjeti djeci i kućnim ljubimcima.

Tepih je napravljen od pamučnih trakica koje se provlače kroz gumenu podlogu/mrežu kakva se za sitnu lovu kupuje na metre, a stavlja se ispod gotovih tepiha kako bi se spriječilo klizanje. Cijena, naravno, ovisi o veličini – primjera radi, komad veličine 120 x 180 cm platit ćete 50-ak kn.

Uz to ćete trebati dosta pamučnih trakica (najbolje je da izrežete određenu količinu trakica i zavežete čvorove na površini oko 20x20 cm te prema toj potrošnji izračunate koliko će vam trebati za cijeli tepih). Količina trakica ovisi i o tome koliko široke i dugačke rese tepiha želite.

Tepih može biti jednobojni i šareni, no čini se DA su najefektniji oni u tri do četiri boje (naš je izrađen od jednobojnih i prugastih majica na kojima su zastupljene četiri boje: crna, bijela, žuta i zelena). Uzorak može biti nasumični / apstraktni (najlakši i nama najljepši način rada), no ako se potrudite i ako vam se tako više sviđa, moguće je zavezati i prepoznatljive uzorke poput pruga, krugova, cvjetova… Dakle, trebat ćete gumenu mrežu / podlogu za tepihe u željenoj veličini, škare i nekoliko majica, haljina, odnosno određenu količinu pamučnog materijala.

Sviđa li vam se ideja, posjetite Matejinu web stranicu, a više originalnih 'uradi sam' ideja pogledajte u našoj seriji 'Tako lako'. Linkove na stare epizode možete vidjeti i na našoj Facebook stranici, kao i osvojiti rukom rađene poklone - svakoga tjedna nešto darujemo.