U NEW YORKU

Iznenada preminula poznata modna dizajnerica

05.06.2018 u 19:25

Bionic
Reading

Kate Spade, poznata modna dizajnerica pronađena je mrtva u svojem stanu u New Yorku, javljaju strani mediji

Kate (55) pronađena je mrtva u svojem njujorškom stanu smještenom na poznatoj Park aveniji oko 10.20 prema lokalnom vremenu, a njezino je tijelo pronašla kućna pomoćnica. Prema nekim izvorima, dizajnerica je počinila samoubojstvo vješanjem i ostavila oproštajnu poruku.

Proslavljena modna dizajnerica slavu je stekla devedesetih godina prošlog stoljeća kolekcijom ženskih torbica.

Kate Spade, rođena kao Katherine Brosnahan, za sobom je ostavila supruga Andyja, inače brata poznatog glumca Davida Spadea i trinaestogodišnju kćer Frances.

  • +5
Kate Spade Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dizajnerica čije su kreacije rado nosile i holivudske zvijezde poput Sarah Jessice Parker ili Taylor Swift, bila je poznata po svojim kolekcijama odjeće, nakita i torbica, a osobito modnih dodataka.

Njezin je originalni, razigrani stil oduševljavao brojne zaljubljenice u modu, a osobito su na glasu bile torbe s potpisom Kate Spade.

Smrt poznate dizajnerice iznenadila je i rastužila mnoge, a na Twitteru se od Kate Spade oprostila i kćer Billa i Hillary Clinton, Chelsea Clinton.

Spade je svoj brend prodala 2007. godine, a kupio ga je konkurentski Coach. Prije dvije godine vratila se u modni biznis pokrenuvši novi brend pod nazivom Frances Valentine u čast svoje kćeri.

Supruga je upoznala na Sveučilištu Arizona State, a 1993. godine skupa su lansirali Kate Spade ručne torbice, a modna se linija brzo proširila na odjeću i nakit.