OTVORENI PROSTOR

Izgleda li i vama ova kuća pomalo ludo?

30.09.2012 u 07:45

Bionic
Reading

Zidovi u staklu omogućuju nesmetan prolazak dnevne svjetlosti u svaku prostoriju u kući. Usto, stvaraju dojam dobrodošlice jer kuću čine otvorenom

'Pomalo luda, ali sa snažnim osjećajem dobrodošlice', tim riječima opisuju neodoljivu kuću smještenu u australskom Sydneyju svi oni koji su je vidjeli. I zaista, u tih nekoliko riječi najbolje je opisana kuća koja služi kao dom peteročlane obitelji.


Kako su pojasnili arhitekti koji su radili na kući, imperativ koji im je da vlasnik bio je vrlo jasan – funkcionalno, praktično i ugodno. Dakle, glavni zadatak kuće je da bude prostor ugodan za život. Već i površan pogled na fotografije pokazuje da je zadatak uspio.

Zidovi u staklu omogućuju nesmetan prolazak dnevne svjetlosti u svaku prostoriju u kući. Usto, stvaraju dojam dobrodošlice jer kuću čine otvorenom. Prirodni materijali, a posebno drvo, domu daju toplinu i udobnost. Razigrani detalji u bojama daju posebnu notu cijeloj ovoj priči o zanimljivoj obiteljskoj kući. Nema sumnje, u ovakvoj kući življenje mora biti pravi užitak.