OTKRILA NEPOZNATE DETALJE

Izabel Kovačić iskreno o svom poslu iz snova, kuhanju i vježbanju: 'Jako volim kuhati i najčešće pripremam mamina jela'

28.04.2020 u 06:37

Bionic
Reading

Nakon razornog potresa koji je pogodio hrvatsku metropolu poduzetnica Izabel Kovačić je sa suprugom, nogometašem Mateom Kovačićem, pohrlila u njihov voljeni Zagreb, u kojem su i proveli protekle dane izolacije. Sada kada je izolacija gotova lijepa ekonomistica ne može dočekati da ostvari sve ono što su planirali u svoja četiri zida. Provjerili smo kako je Izabel provela dane u izolaciji, je li njezin posao ispaštao zbog cjelokupne situacije, kako održava figuru, što voli kuhati i kako izdržava bez frizera

Prošlo je pet godina otkako je Izabel Kovačić sa sestrom Ivanom Andrijanić pokrenula svoj dječji eko brend Lunilou, a koji iz sezone u sezonu bilježi sve veći uspjeh. Lijepa supruga Matea Kovačića pohvalila se za tportal novom modnom kampanjom kojom je zabilježena nova kolekcija kupaćih kostima za djecu i odrasle. Izabel ne krije to koliko su ona i sestra Ivana iznimno ponosne na ovu kolekciju.

'Dugo nam je trebalo da odaberemo prave materijale koji odgovaraju visokim eco friendly standardima koje smo sestra i ja od samog početka postavile za Lunilou. Priroda i svijet oko nas mijenjaju se strahovito brzo, i to uglavnom zbog nas i našeg utjecaja, te svaka od tih promjena zahtijeva neku našu reakciju. U ovoj kolekciji veliko značenje dale smo upravo zaštiti od sunca i vodeći se nekim od najboljih primjera u tome napravile smo kolekciju za djecu i odrasle od recikliranog poliamida, izrađenog od regeneriranog najlona ECONYL®. Cijela kolekcija napravljena je sa zaštitom UPF 50 +, što obuhvaća obje vrste UV zraka u svoj faktor zaštite: UVA i UVB', otkrila je Izabel.

Ono što je zanimljivo jest to da su kupaći kostimi za one najmanje i najosjetljivije napravljeni s dugim rukavima kako bi zaštita bila potpuna. Kampanja je snimljena prošle godine na plaži Bilotinjak, a koja je poslužila kao savršena kulisa za proizvode brenda Lunilou koji su ugledali svjetlo dana.

  • +10
Lunilou - nova kolekcija eco friendly kupaćih kostima za djecu i odrasle Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

'Moram priznati da nisam mogla zamisliti kako će izgledati snimanje s desetak djece svih uzrasta, ali upravo su oni učinili da sve prođe jako opušteno i predivno', dodala je lijepa ekonomistica koja se zbog odluke o izolaciji zbog širenja pandemije koronavirusa morala priviknuti na rad od kuće.

Izolacija je, kako nam kaže Izabel, usporila proizvodnju i dostavu, s čime su se proteklih tjedana suočile brojne tvrtke u Hrvatskoj u svijetu, no ona i Ivana dale su sve od sebe da zadrže sve konce u svojim rukama i da njihova tvrtka iz ove situacije izađe bez većih šteta.

'Ovaj posao je moj posao iz snova i na njega gledam kao na svoj mali životni projekt, tako da uživam u svakom kreiranju, biranju materijala, snimanju kolekcije, posjetu tvornicama, ma u apsolutno svemu. Sve nas je malo zatekao ovaj rad od kuće i malo je to usporilo procese za koje smo navikli da budu brži i jednostavniji, kao primjerice dostava materijala i samih proizvoda, no nadam se kako je sve to za neko bolje i zdravije sutra', rekla je Izabel Kovačić.

Priznaje da svakodnevna suradnja sa sestrom zna biti izazovna. Iako se ponekad ne slažu u mišljenjima, sve uvijek završi onako kako treba. Na pitanje kako je voditi tvrtku sa sestrom Izabel je odgovorila: 'Divno i nepredvidivo.'

'Koliko god smo bliske, uvijek kroz posao upoznajemo neke svoje druge dimenzije. Ivana je moj oslonac u svemu, pa tako i u poslu. S njom prolazim apsolutno sve i dosta često se ne slažemo oko svega, ali upravo iz tih neslaganja nastanu naše najljepše kolekcije', otkriva.

Lijepa ekonomistica, koja se u lipnju 2017. udala za svoju ljubav iz školskih klupa, nogometaša Matea Kovačića, sa slavnim suprugom živi u Londonu. Mateo ondje igra za Chelsea, a Izabel odrađuje posao na relaciji London-Zagreb. No nakon što je virus uzeo maha, a Mateo poslan u izolaciju, u engleskoj metropoli nisu se dugo zadržavali.

'U Londonu smo bili koliko god smo morali zbog poslovnih obaveza. Jako volimo London, no u Zagrebu smo doma i htjeli smo što prije doći natrag kako bismo bili uz svoju obitelj i prijatelje kojima je nakon potresa bila potrebna pomoć. Jako smo bili sretni kad su nam dopustili u zadnji tren let do Zagreba', rekla je Izabel.

Lijepa Zagrepčanka i Mateo sretni su što je izolaciji došao kraj.

'Izolacija je gotova, tako da imam stotine planova u glavi, no mislim da ću prvo vidjeti obitelj, mamu i tatu. Situacija je još daleko od neke normale, tako da se i svi naši planovi moraju prilagoditi tome. Nadam se kako ćemo uskoro ponovno putovati, živjeti i raditi kao prije svega ovog', otkrila je Izabel.

Proteklih dana uživali su u stvarima koje ih ispunjavaju. Mateo je trenirao u dvorištu kako bi ostao u formi za povratak na teren, a Izabel je uživala u dobrom štivu, vrtlarenju i kuhanju. Otkriva da kuha sve i svašta jer su ona i Mateo pravi hedonisti kada je hrana u pitanju, a posljednje što je pripremila bila je pita.

'Jako volim kuhati i najčešće kuham mamina jela, tako da, gdje god se nalazili, imamo neku atmosferu Hrvatske i doma', rekla nam je Izabel Kovačić.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Always a winner for me! 💙

Objavu dijeli Izabel Kovačić (@izabelandrijanic)

Dok je većina Hrvatica u izolaciji mahnito naručivala odjeću, modne dodatke i ukrase za dom na sniženjima, Izabel je udarila nešto drugačija šoping groznica. S obzirom na to da su većinu vremena kod kuće, najradije se baca u potragu za povrćem, voćem i mesom, a koje je sada puno dostupnije online.

Kako nam je otkrila da većinu vremena proteklih dana provodi u kuhinji, zanimalo nas je kako uspijeva održati svoju figuru vitkom. Na račun svog izgleda redovito prima komplimente, no Izabel priznaje da ne vježba redovito, kao što mnogi misle.

'Pokušavam držati korak s Mateom, ali to vrlo često ispadne tako da na kraju samo gledam njegov trening, hahahaha. Dok sam bila mlađa, bila sam jako aktivna, čak sam i nogomet trenirala, no sad su stalna putovanja i užurbani život dovoljni za održavanje linije', rekla je Izabel.

Zbog prenatrpanog rasporeda rijetko ima vremena za posjet frizeru. Priznajemo, ostali smo iznenađeni kada nam je Izabel rekla da se najčešće sama brine o svojoj kosi, a koja uvijek izgleda savršeno fenirano. Veliku ulogu igra i kvaliteta kose, ali i redovita njega, o kojoj je potrebno voditi računa ukoliko želimo da izgleda sjajno, zdravo i nahranjeno.

'Hahahaha, drago mi je da mislite kako je moja frizura uvijek produkt frizera. Zbog čestih putovanja stvarno ne stignem kod frizera onoliko koliko bih to željela, ali njegovana kosa i savjeti moje drage Teute uvijek upale, tako da i frizura iz kućne radinosti izgleda dobro', rekla je ekonomistica.

Svoje rutine njege kose i lica nije se odrekla ni u izolaciji. Izabel priznaje kako im redovito posvećuje pažnju, no ni u čemu ne pretjeruje.

'Nisam neki rob rutine i uvijek se držim nekih osnova, a to je u prvom redu dobro čišćenje lica i hidratacija izvana i iznutra. Manje je više u svemu, pa tako i u njezi lica i tijela. U ovo doba kada imam i viška vremena možda malo više pažnje posvetim maskama za lice, za koje inače nikad ne nađem vremena', otkrila je Izabel Kovačić.

  • +3
Izabel Kovačić predstavila dućan Lunilou pop up na Moru knjiga Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije