EFEKTNE KREACIJE

Ivana Popović slavila život i erotičnost

25.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Zadnja večer Dreft Fashion Weeka Zagreb slavila je žensku ljepotu. Jedino se dizajnerica Natalija Smogor posvetila muškarcima koji su nosili ležerna odjela za suvremenog James Bonda

Asimetrične linije, široki lepršavi krojevi koji ne sputavaju žene misao je vodilja dizajnerice Ive Karačić u kolekciji proljeće/ljeto 2013. Sve kreacije su kombinacija materijala u više boja i tekstura. Kontrast tamnoplave i koraljne te prugasto plavog materijala jako je efektan, a kreacije bez sumnje odišu glamurom i ženstvenošću.

Iggy Popović s druge strane posvetio se kupaćim kostimima koji se uz lepršave suknje lako pretvaraju u postaju šik kombinacija za večer. Crni kostimi s malim detaljima tirkizno plave uz lepršave duge suknje istih boja i tilom, u mahu se pretvaraju u kombinaciju za crveni tepih.

Ove godine Natalija je odlučila odati počast najpoznatijem svjetskom špijunu – Bondu. No, na umu je imala nekonvencionalna odjela koja odiše slobodom i neuštogljenošću. Odijelo s bermudama je svakako odjevna kombinacija za hrabre muškarce. Sitni kožni detalji te lanci na hlačama na odjelima lako vas čine totalno drukčijim od drugih. Za one najhrabrije su pak košulje sa šljokicama u obliku zmijske kože.

Ada Zanditon cijelu je kolekciju posvetila ženama tigricama. Lepršave haljine u tri broje s kožnim detaljima od žena rade prave heroine. Sve haljine slave ljepotu žene te stavljaju u prvi plan. U kolekciji su kao kontrast haljinama oštro krojene jakne.

Igra Ane Kujundžić s geometrijskim oblicima koji u kolekciji nisu sitnice nego dominiraju odjećom sasvim je nestašna i vesela. Pletivo i vedre boje u skladu su s prirodom i tradicijom, a odjeća je samo za one kojima je osnovni cilj ne biti modni klon.

Kako su svila i senzacionalnost žene glavne odrednice najnovije kolekcije Ivane Popović , nije ni čudno što je zaradila najveći pljesak zagrebačke publike. Haljine od svile s žarkim bojama koje otkrivaju obline slavile su život i njegovu ljepotu. To je dodatno zapaprio i erotični performans na kraju revije koji je probudio publiku.