ZA CHIC OUTFITE

Ističu figuru: Kaput i jakne koji će se najviše nositi ove zime

04.11.2023 u 09:18

Bionic
Reading

Iako je ove godine jesen neuobičajeno blaga i topla, pripreme za hladniju sezonu već su u tijeku pa ako ste u potrazi za novom jaknom ili kaputom, dobro je znati o čemu treba voditi računa prilikom izbora

Sve smo bliže hladnijem dijelu godine pa je vrijeme da balonere, tanke parke ili lagane kožne jakne stavimo na dno ormara i odjenemo se u skladu s nadolazećim vremenskim uvjetima.

Prohladna jutra i večeri sad zahtijevaju toplije jakne i kapute, a potraga za savršenim modelom, s obzirom na nikad bogatiju ponudu, nije baš laka i jednostavna.

Premda je unazad nekoliko sezona naglasak na oversized, širim krojevima, budite oprezni prilikom izbora jer neki modeli, osobito za one koji nisu visoki i vitki, nisu najbolja opcija.

  • +37
Kaputi high street modnih brendova Izvor: Promo fotografije / Autor: Auto

Ukoliko ste još uvijek pomalo neodlučni oko odabira kaputa ili jakni jer niste sigurni koji bi vam model dobro pristajao, donosimo tri hit modela ove sezone uz nekoliko savjeta kako ih kombinirati.

Ova tri modela jakni i kaputa su istodobno udobni, chic i elegantni te savršeno ističu svaku figuru:

KRALJICA MINIMALIZMA

Elegantan outfit Angelina Jolie zaokružila je moćnim detaljem prestižnog brenda

Pogledaj galeriju

Kaput s remenom

Chic stajlinge tijekom hladnijih mjeseci jamče kaputi s remenom na vezanje. Istodobno naglašavaju struk i stvaraju poželjnu siluetu pješčanog sata. Pri kupnji pripazite na sastav jer ukoliko je kaput načinjen od tkanine koja sadržava previše sintetičkih vlakana, neće vas dobro grijati i vrlo brzo će izgledati 'jeftino', stoga je dobar savjet uložiti u nešto skuplji model s većim postotkom vune.

Jakna s krznom

Trendi jakne s detaljima već su neko vrijeme veliki hit, a osim što su praktične i tople, mogu se kombinirati na brojne načine. Imaju i neodoljivu chic vibru zahvaljujući svom blago predimenzioniranom kroju. Kako bi se postigla proporcionalna silueta, odaberite suknje ili hlače užeg kroja. Kombinirajte ih s npr. robusnim chelsea čizmama s visokim rukavcem ili bajkerskim čizmama do koljena. U slučaju da ste poželjeli odjenuti baggy traperice, onda je najbolje ih spojiti s gležnjačama na petu kako biste izdužili figuru.

Kratke prošivene jakne

Da, oduševljeni smo popularnim puffericama, no iako su tople, udobne i lijepe, zbog svojeg punjenja imaju i jednu lošu stranu - proširuju figuru. Ipak, uz dobro stiliziranje možete to izbjeći. Najjednostavniji modni trik je monokromatski izgled, stoga kombinirajte svoju puffericu s crnim trapericama ili zavodljivim tajicama od umjetne kože te zaokružite izgled crnim čizmama.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'