Treehotel, Švedska – jedinstveni hotel na svijetu

Ispunite snove iz djetinjstva! Sanjajte među krošnjama drveća!

25.08.2011 u 14:16

Bionic
Reading

Jeste li ikada sanjali o kućici na stablu? Ili odmoru u letećem tanjuru? Ili razmišljali kako bi izgledao život u ptičjem gnijezdu? Sada imate priliku isprobati baš to, zahvaljujući jedinstvenom hotelu na sjeveru Švedske. Ako želite snivati snove u nečemu posve drugačijem nego što ste do sada imali prilike vidjeti i iskusiti, on-line klub putovanja Destly (www.destly.hr) koji od nedavno djeluje u Hrvatskoj, nudi ekskluzivnu mogućnost uštede od skoro 40% u odnosu na regularnu cijenu noćenja u ovom jedinstvenom hotelu.

Negdje u dalekim šumama na sjeveru Švedske, dječiji snovi o životu u kućici na stablu pronašli su put do srca odraslih i konačno postali stvarnost! U ekskluzivnom Treehotelu, koji se nalazi neposredno uz selo Harads, sobe su – ali doslovno – među krošnjama drveća.
Treehotel je u početku bio samo luckasta ideja Kenta i Britte Lindvall… Ali uspjeli su san o visećim sobama pretvoriti u globalni hit! Ovo čudo od hotela do sada je posjetilo TV postaje diljem svijeta (CNN, BBC), o njemu su pisali ugledni Financial Times te mnoga druga poznata dnevna glasila i časopisi. Uspješna suradnja grupe poznatih svjetskih arhitekata i dizajnera, prema instrukcijama bračnog para Lindvall, dovela je do realizacije otkačene misije zadivljujućeg i ekskluzivnog smještaja u apsolutnoj harmoniji s prirodom.

Treehotel nudi pet različitih vrsta soba; sve su izgrađene oko stabala drveća, na visini koja nudi spektakularan pogled na krajolik:

The Cabin – prostrana kapsula do koje se dođe posebnim mostićem;
The Mirrorcube – odlično kamuflirano utočište za one koji vole diskreciju – u nevidljivim zidovima ogleda se okolni krajolik;
The Bird’s Nest – mreža od isprepletenih grana, skrivena visoko u krošnjama stabala;
The Blue Cone – unatoč imenu, u pitanju je koliba jarkocrvene boje ;)
The UFO – toliko jedinstven da ćete se neprestano pitati 'Pa… gdje su ti izvanzemaljci?'

Ove ekskluzivne kućice na stablima smještene su na imanju Brittas Pensionat, obiteljski smještaj s 12 gostinjskih soba u vlasništvu obitelji Lindvall. U glavnoj zgradi pri dolasku Vas svakako dočekuje netko od Lindvallovih; tu se poslužuju doručak, ručak i večera. Imanje ima restoran, bar, saunu i spa, TV i Internet.
Ono zajedničko svim ovim sobama, odnosno kućicama, jest jednostavan i eco-friendly dizajn interijera, u skandinavskom stilu i bez suvišnih detalja. WC i umivaonici nalaze se u samim sobama, a napajaju se vodom iz specijalnih rezervoara. Tuširanje se obavlja u glavnom hotelskom kompleksu.

Uz očaravajuću ljepotu prirode švedskog Laplanda, postoji i mnoštvo stvari u okolini koje možete obići, kao i veliki broj mogućnosti za rekreaciju i zabavu. Svoje slobodno vrijeme možete, ako želite, provesti u Tree Sauni (sauni na stablu), prostoriji ispunjenom ljekovitom parom koja doslovno lebdi među krošnjama stabala. Ili možete prošetati s vodičem po obližnjem selu, naučiti o Sami stilu života, voziti se kajakom ili iskusiti ribolov na ledenom omotaču rijeke Lule (ovisno o vremenskim uvjetima), istražiti šumu specijalno opremljenim biciklima....

Visoko u krošnjama stabala čeka Vas zaista jedinstvena avantura, a u Hrvatskoj rezervaciju možete izvršiti putem portala www.destly.hr ! Dobrodošli u snove iz djetinjstva!

Kontakt osoba:
Tereza Brkušić, country manager
E-mail: tereza.brkusic@gingernet.hr
GSM: +385/(0)98-9709-215
www.destly.hr