Sacharomyces Boulardii

Inovacija, kvaliteta i vrhunska tehnologija: Zlatni standard među probioticima

01.06.2023 u 15:37

Bionic
Reading

Jedinstveni Probiotic Excellence Centar pomiče granice

Tijekom proteklog tjedna, vodeći znanstveno-istraživački centar koji se bavi razvojem probiotičkih sojeva otvorio je vrata novinarima iz regije. Okupljeni su se imali priliku upoznati s najnovijim istraživanjima iz područja probiotika i saznati kako izgleda razvoj novih generacija probiotičkih preparata i na koji način tehnologija utječe na stabilnost i učinkovitosti ovih proizvoda.

Probiotici su postali ključan faktor za održavanje zdravlja i poboljšanje imunološkog sustava. Najbolji saveznik dobrog zdravlja i neizostavni dio svake putne torbe. Bez obzira na to suočavate li se sa stresom, nepravilnom prehranom ili krećete na putovanje, probiotički dodaci prehrani će vam pomoći očuvati vaše zdravlje i ravnotežu. Baš iz tog razloga danas na tržištu možemo pronaći različite vrste probiotika, ali je javnosti malo poznato da nisu svi isti i da među njima postoje značajne razlike. Postoje različite vrste probiotika, ali stručnjaci posebno izdvajaju jedinstveni probiotički kvasac Sacharomyces Boulardii. Jedinstven po svom porijeklu i karakteristikama, ovaj soj probiotika razlikuje se od ostalih jer nije bakterija, već probiotički kvasac. Zahvaljujući tome antibiotici ne slabe njegovo djelovanje, pa je zbog toga prva preporuka kod svih antibiotskih terapija. “Proizvodi AbelaPharm - probiotici koji sadrže Sacharomyces Boulardii su sinonim za "zlatni standard" kada je u pitanju kvaliteta aktivne supstance i optimiziran tehnološki proces proizvodnje i pakiranja probiotičkih proizvoda”, rekao je dr. sc. Krešimir Gjuračić, znanstveni direktor Probiotic Excellence Centra.

AbelaPharm - inovacije i kvaliteta

Posvećenost tvrtke kvaliteti odražava se kroz brojne certifikate, uključujući HACCP, ISO 9001 i ISO 22000. Tijekom prošle godine tvrtka AbelaPharm je dobila europski GMP certifikat koji potvrđuje ispunjavanje najviših standarda kvalitete, ovo je omogućilo izvoz njihovih lijekova na nova tržišta Europske unije.

„Ovi certifikati svjedoče o našem nepokolebljivom angažiranju u osiguraju visokog nivoa sigurnosti i učinkovitosti naših proizvoda. Svi naši proizvodi apsolutno su usklađeni s nacionalnom regulativom, međunarodnim standardima i principima kvalitete”, istaknula je Nada Tršić Milanović, magistrica tehnoloških znanosti, specijalistica prehrambene tehnologije i direktorica kvalitete u tvrtki AbelaPharm.

O uspjesima kompanije govore i brojne nagrade, među kojima je najznačajnija nagrada za aTECH tehnologiju pakiranja, koja je uvedena sa ciljem da u potpunosti zaštiti proizvod od vlage, svjetlosti i kisika, čime se dodatno osigurava kvaliteta proizvoda. „Inovativnim aTECH pakiranjem osigurali smo kvalitet naših proizvoda, zahvaljujući laminatnoj foliji i dodatku inertnog plina, koji sprečavaju štetni utjecaj faktora vanjske sredine. Postigli smo da je i do dvije godine nakon proizvodnje, broj živih mikroorganizama izrazito visok, što probiotčke preparate AbelaPharm izdvaja od drugih na tržištu i čini značajnu razliku”, izjavio je doc. dr sci. spec farm Davor J. Korčok, generalni direktor AbelaPharm.

O tvrtki AbelaPharm:

AbelaPharm je vodeća farmaceutska tvrtka prepoznatljiva po širokom spektru dijetetskih suplemenata, medicinskih sredstava i predmeta opće uporabe. Sa sjedištem u Beogradu, tvrtka poseduje tvornička postrojenja na još dvije lokacije u Starim Banovcima i Baricama. Poznata po svojoj globalnoj prisutnosti, s mrežom partnera i distributera širom svijeta, AbelaPharm je tokom 2022. godine dobila europski GMP certifikat koji potvrđuje ispunjavanje najviših standarda kvalitete, što je pored Afrike i Azije, omogućilo izvoz lijekova i na tržište Europske Unije.

Kao farmaceutska tvrtka koja se fokusira na inovacije, kvalitetu i dobrobit korisnika, strast tvrtke AbelaPharm prema unapređenju zdravlja ljudi, globalna prisutnost i angažiranje u društvenoj odgovornosti čine ih ključnim igračem u farmaceutskoj industriji.