USPJEŠNE I ŽESTOKE

Imaju li moćne zagrebačke žene tajno društvo?

24.06.2014 u 07:23

Bionic
Reading

Odjeneš najdražu haljinu, obuješ crvene cipele i kreneš u grad - na druženje, provod i ludu zabavu na kojoj vladaju optimistične, moćne hrabre žene mahom poduzetnice s uspješnim karijerama

Naime, pokrenute optimizmom, pozitivnom atmosferom, željom za odmakom od uobičajenih floskula i ispraznih svakodnevnih razgovora zagrebačke poduzetnice već se neko vrijeme uživaju u 'Noći crvenih cipela', druženju koje je 2012. pokrenula vlasnica Bizolovke Đurđica Marković.

Tematska ženska druženja na kojima se povremeno nalaze okupila su 40 ak poduzetnica ali i uspješnih žena s karijerama u korporacijama, koje se žele suprotstaviti svemu negativnom, a cilj 'Noći crvenih cipela', upravo jeste poticanje pozitivnih promjena u društvu.


Kroz dosadašnja druženja zabavili su se, a ujedno i obradili neke zanimljive teme. Kakve maske nosimo u javnosti, Mogu li biti kreativnija, te Pun mi je ku… mini radionice kroz koje su se zajednički narugale svemu što im zagorčava svakodnevni život.

Upravo su posljednje 'Crvene cipele' bile zločeste sa smiješkom se prisjeća Đurđica. Naime, tema večeri bila je Pun mi je ku…, a sve su žene na post it trebale završiti upravo tu rečenicu.

Pun mi je ku… onih kojima je stalno pun ku… nečega.

Pun mi je ku… onih koji mi broje koliko imam, a ne pitaju me koliko radim za to.

Pun mi je ku… kaj svi misle da bi im trebala raditi besplatno.

Samo su neki od komentara poduzetnica koje su se tu večer na osnovu zanimljivih post it ludo nasmijali i odlično proveli.

Komentari na 'Noći crvenih cipela', tema Pun mi je ku...


'Svaka noć je obračun s lošim negativnih i oslobađanje od stresa, a u tom tonu će krajem godine organizirati posebnu Noć crvenih cipela s mnogim iznenađenjima', najavila je Đurđica.

Dodaje i kako su žene koje nose crvene cipele žestoke, samosvjesne ali ponajprije hrabre. I ona sama kaže radila je 20 godina u Plivi, a u prvom danu 21 godine radnog staža dala je otkaz.

Razlog jednostavan.

'Nisam više bila sretna', kaže Đurđica, dodajući kako možda zvuči kao fraza, ali ona se šest posljednjih mjeseci posla u korporaciji budila u pet ujutro i do sedam bi smišljala izgovor zašto taj dan ne može na posao.  Nakon otkaza upisala je RRiF Visoku školu za financijski menadžment te je uskoro dobila certifikat samostalnog knjigovođe, računovođe i financijskog savjetnika. Potom je sa životnim partnerom pokrenula meteorološki internetski portal i zajedno su u tome bili osam godina. Nakon toga htjela je pokrenuti svoju priču i nastala je Biziolovka- tvrtku koja okuplja poduzetnike, pomaže ljudima da rade ono što žele i vole. I sama hrabra, strastvena i moćna žena koja svojom energijom potiče i druge da ostvare svoje snove.

S njom i uz nju u organizaciji Noći crvenih cipela sudjeluju i Elena Cvjetković, business i life Coach, Katarina Džale, modna dizajnerica, Mirela Španjol Marković, stručnjakinja za retorku i komunikacije i Life Coach, i Pamela Bartulović, novinarka.

Sve one znaju kakvu moć imaju crvene cipelice, ali i kakva se snaga krije u ženama. One su se ostvarile, samo-zaposlile, žive svoj san i vesele se životu. Kultura kukanja, ove je alfa žene zaobišla.