FINO I UKUSNO

Idealna za zimu: Ova juha bogatog okusa zadovoljit će i one najzahtjevnije

03.02.2021 u 13:59

Bionic
Reading

Juhe su obrok koji odlično odgovara zimi kad se zaželimo nečega toplog i ukusnog s puno visokovrijednih nutritijenata. Savršene su i za ručak ili večeru, a njihova je prednost što se jednostavno spravljaju

Ako ste i vi veliki ljubitelj juha, vjerujemo kako će ovaj sjajni recept za juhu od krumpira s 'cheddar' sirom baciti na koljena te da će joj ste se često iznova vraćati.

Riječ je o prefinom obroku bogatog okusa i za one istančanoga nepca.

Ova zdrava i fina juha nije teška za pripremanje pa se mogu okušati i oni koji nisu baš najvještiji u kuhinji, a sjajno se sljubljuje i s npr. komadima ili kockicama prepečenog kruha.

Potrebno je:

Krumpir (2 kg), malo maslaca, 1 crveni luk narezan na kockice, 2 narezane stabljike celera, 4 režnja češnjaka, pola žličice čilija u prahu, 1 litra juhe od povrća, 2 šalice ribanog cheddara, 1/2 šalice punomasnog mlijeka, malo sitno narezanog mladog luka

U velikom loncu otopite maslac na srednje jakoj vatri.

Dodajte luk, celer i veliki prstohvat soli, pa pirjajte dok lagano ne postigne zlatnu boju oko 10 minuta. Dodajte češnjak i čili u prahu i pirjajte oko 1 minute. Dodajte krumpir, juhu i 2 žličice soli te pustite da lagano vrije. Kuhajte dok krumpir ne omekša, 30 do 40 minuta. Izmiksajte krumpir štapnim mikserom (po potrebi dodajte malo vode da se razrijedi).

Smanjite vatru na srednje nisku, zatim dodajte sir i punomasno mlijeko te kuhajte na laganoj laganoj vatri uz miješanje dok se sir ne otopi 1 do 2 minute. Kušajte i začinite solju i paprom po želji. Ukrasite prstohvatoom čilija u prahu, mladim lukom i s malo cheddara. Možete ukrasiti i papričicama jalapeños koje će jelu dati posebnost ako volite bogatije okuse. U slast!