uvijek pali

Idealan za tanku kosu: Ovaj luksuzni bob trenutno je najpoželjnija frizura

19.03.2024 u 17:56

Bionic
Reading

Barokni bob posebno je poželjan za žene s tankom kosom jer u trenu povećava volumen, a prednost mu je i to što pristaje svim oblicima lica

Rastu popularnosti boba ne nazire se kraj, a među najpoželjnijim stilovima preko noći se našao barokni bob te je u iznimno kratkom vremenu postao toliko tražen pojam da je Google zabilježio porast pretraživanja od čak 1000 posto.

Jedan od razloga naglog rasta interesa za barokni bob jest i Zendaya, glumica koja ga je nosila na brojnim premijerama filma 'Dina: Drugi dio', a na kojima je privlačila veliku pozornost i svojim efektnim stajlinzima.

Ova frizura odiše glamurom crvenog tepiha, no jednako je poželjna i za svakodnevni look u kojem imate potrebu za dodavanjem 'onog nečeg' što će ostavljati dojam elegancije i visokog stila.

Iako je vrlo sličan francuskom bobu, ovaj stil zahtijeva nešto više dorade fenom kako bi se postignuo jednostavan, ali strukturiran rez, oblikovan u voluminoznim valovima.

'Ključno je da doseže crtu ramena te da ima labavije valove koji slobodno lepršaju. Inspiriran je bezvremenskim holivudskim ikonama kao što su Marilyn Monroe i Rita Hayworth', pojasnila je iskusna frizerka i stilistica holivudskih zvijezda Francesca Inverarity.

Za razliku od 2023. godine, u kojoj je glavni cilj u oblikovanju frizure bio ostavljanje dojma prirodnosti i jednostavnosti, početak 2024. jasno nam je dao do znanja da je tome došao kraj. Vrijeme je, čini se, za luksuznije i glamuroznije frizure.

'Više nam nije cilj naglašavati prirodne teksture kose, već joj dati seksi lepršavost, sjaj i volumen. Barokni bob savršen je kompromis za žene s dugom kosom koje ne žele pretjerano skratiti je, a prednost mu je i to što pristaje i svim tipovima lica', pojašnjava frizerka i stilistica i dodaje:

'Posebno je poželjan za žene s tankom kosom jer garantirano dodaje volumen.'

Kako oblikovati barokni bob?

Kako biste transformirali svoj look i frizuri pridali dašak holivudskog sjaja, krenite od korištenja proizvoda koji kosi daju volumen. Potom je sušite dok ne bude suha otprilike 90 posto, a zatim je fenirajte koristeći mekanu okruglu četku tako da pramenove podignete gore za maksimalan volumen.

Za luksuzne valove koristite grijanu četku te završite tako da zabacite kosu dolje, nježno je počešljate te poprskate sprejom za teksturu i održanje volumena.

'Nakon što dobijete lijepu i blistavu frizuru, pobrinite se za razdjeljak. Jedan od najlakših načina za stvaranje volumena je pomicanje dijela kose u stranu: to je jednostavno i može potpuno transformirati izgled. Također, možete dodati razne ukrase, poput kopči, mašni ili vrpci s draguljima', savjetuje frizerka.