FENDI BAGUETTE

I dalje na tronu: Torbica koju je obožavala Carrie Bradshaw ne silazi s liste želja modnih ovisnica

28.05.2019 u 06:31

Bionic
Reading

Nalik Diorovoj torbici Saddle, podjednako kultna torba Baguette s potpisom talijanske kuće Fendi vratila se u velikom stilu na modnu scenu

Godine 1997. dizajnerica Silvia Venturini Fendi poželjela je kreirati torbu koja će se udobno smjestiti ispod ruke na identičan način na koji Francuzi obično nose omiljeni kruh baguette.

Nakon premijernog predstavljanja torba Baguette s potpisom Fendija postala je jedan od najtraženijih modnih dodataka na svijetu, s više od 100 tisuća prodanih primjeraka u prvoj godini. Zahvaljujući danas kultnoj seriji 'Seks i grad' i liku Carrie Bradshaw, koji je utjelovila glumica Sarah Jessica Parker, Baguette je učvrstila status it torbe postavši prepoznatljiv komad i izvan modnih krugova. Koliko se svidjela kreatorima serije, dovoljno govori činjenica da je torbici Baguette posvećena cijela 17 epizoda u trećoj sezoni serije emitiranoj 2000. godine.

Sex and the city Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Zahvaljujući prepoznatljivoj torbici, talijanska kuća Fendi početkom nultih godina dobila je nagradu za izvrsnost u dizajnu modnih dodataka.

It status kojim se okite torbe relativno je kratkotrajan, obično traje sezonu ili najviše dvije godine, no Fendijeva torba Baguette uspjela je modno preživjeti doživjevši više od tisuću inačica.

SIlvia Venturini Fendi and the Baguettemania Izvor: Društvene mreže / Autor: Fendi

Postavši zaštitni znak talijanske kuće Fendi, torba Baguette danas je popularnija nego ikad prije. Kao standardni dio aktualne modne kolekcije, novim inačicama torbi nije dugo trebalo da se s modnih pista uspješno presele na gradske ulice.

  • +5
Baguette s potpisom Fendija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Da je riječ o hit modnom dodatku, dovoljno govore podaci modne platforme Lyst, koja svake godine analizira na stotine tisuće pretraživanja po različitim šoping stranicama i donosi nam vijesti o najvećim modnim trendovima diljem svijeta. U njihovom prvom kvartalnom izvještaju za 2019. na šestom mjestu pozicionirala se upravo vječna Fendijeva torba Baguette.