DIZAJNER LUKA GRUBIŠIĆ:

'Hrvatice se uvijek predomisle nekoliko puta'

08.05.2010 u 01:50

Bionic
Reading

U centru Zagreba otvoren je modni studio hrvatskog dizajnera Luke Grubišića koji je pritom izložio svoju modnu liniju za proljeće/ljeto 2010.

U centru Zagreba otvoren je još jedan džetseterski modni studio. Hrvatski dizajner Luka Grubišić je na otvorenju nove modne destinacije okupio brojne poznate i slavne, a u studiju je izložio svoju modnu liniju za proljeće/ljeto 2010, koju je već predstavio hrvatskoj javnosti na ovogodišnjem Cro-a-Porteru.

Brojni poznati mogli su uživati u šampanjcu, zvukovima jazza i raznim morskim delicijama, a dizajneru je more poslužilo i kao inspiracija za kreiranje posljednje kolekcije te uređenje njegovog drugog studija, jer jedan već ima u New Yorku gdje je završio studij dizajna.

Na pitanje koja je razlika između Hrvatica i Njujorčanki, Luka Grubišić nam je odgovorio: 'Žene u New Yorku znaju kakvu kreaciju žele i uvijek dolaze ciljano, dok su Hrvatice uvijek neodlučne i često se predomisle i nekoliko puta, ali zato se tu uvijek rode najzanimljivije ideje.' Grubišić je otkrio i to da njegov dućan radi na principu studija u kojem većina odjevnih predmeta služi samo kao predložak po kojem se mogu naručiti pravi modeli koji se rade po mjerama klijentica.

Otvorenju su nazočili brojni dizajnerovi prijatelji, poput spisateljice i poduzetnice Lane Biondić te modne menadžerice Tihane Harapin Zalepugin, a podršku su mu došli dati i kolege iz modne branše, dizajneri Martina Čičko Karapetrić (modna kuća Boudoir), Ivica Klarić i manekenka Kristina Šalinović.

Druženje se nastavilo u salon-baru Hemingway do kasnih noćnih sati.