ODUŠEVLJENA FINKINJA:

Hrvati nisu previše ćelavi, čvrsti su, zabavni i dobro odgojeni

24.09.2013 u 18:18

Bionic
Reading

'Nisu nasilni, nisu previše ćelavi, dovoljno su opušteni u vlastitoj koži da pobude vaš interes i možda da u vama upale vatricu? Dame, dopustite mi da vam predstavim hrvatske muškarce', piše na svom blogu Finkinja Violetta Teetor koja trenutno putuje Hrvatskom

Tijekom snimanja uzbudljivog serijala 'Discover Croatia – Exploring Route' pet turista na uzbudljivom je putovanju kroz Hrvatsku, a ljepote Hrvatske otkriva ima Ashley Colburn. Tijekom putovanja pet turista piše blogove (Violetta Teetor - Finkinja, Marcio Caparica Carlos – Brazilac, Ana Carrasco Villapu - Španjolka, Florence i Mike Lince - Amerikanci). Ovoga puta izdvajamo blog Finkinje Violette Teetor koja otkriva hrvatske muškarce.

It's Raining Men – kiše muškarci
Nisu nasilni, nisu previše ćelavi, dovoljno su opušteni u vlastitoj koži da pobude vaš interes i možda da u vama upale vatricu? Dame, dopustite mi da vam predstavim hrvatske muškarce.

Bilo da ste single ili udana, slobodna ili ne,oči su uvijek tu i one uvijek gledaju. I da ne gledaš propustila bi puno zabave, barem ovdje u Hrvatskoj. Čvrsti, rustikalni, sa stilom, ekscentrični, zabavni i uvijek gospodski, barem koliko ja znam.

Uzmite za primjer naš tim – Zlatko je tih, sa sakrivenim talentom odličnog poznavanja engleskog vokabulara; Hrvoje - brižan i s odličnim smislim za humor; Bruno – vragolast s trunčicom drskosti; Damijan – romantičar, gitarist. Svatko od njih je džentlmen koji će ti pomoći nositi kovčeg, izaći iz autobusa, jednostavno činiti sve one male drage stvari od kojih je previše muškaraca ispod 30 odustalo ili ih jednostavno nije naučilo.

Odstupajući od svih pravila, tu je visoki, tamni Davor Gobac iz Psihomodo Popa kojega stvarno nije briga volite li njegovu glazbu ili ne. Sve što zna je da on 'voli Gopca'.

Engleski mu možda i nije najbolji, ali njegovoj gostoljubivosti nema kraja na brodu kojim nas je poveo do Makarske rivijere. Radi se o Davoru Berošu, vlasniku tvrtke Alto Krvavica charter i o turističkom vodiču Juri Brkanu. Zamislite morskog lisca kojem leprša kosa i duboki bariton glas – te uronite u veselje i ludost.

'Jedina istina je priroda i ljubav', kaže Stipe koji je odrastao u Australiji i sa 10 godina se vratio natrag u svoju zemlju. ADHD, poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje, pojam je koji najbolje opisuje njegov karakter. Ali mislim da su njegov entuzijazam i pozitivno razmišljanje koji te navode na to da budeš uzbuđen zbog ostataka grada obitelji Nepelić gdje možete vidjeti toranj obitelji Šubić u kanjonu rijeke Krke. On je vodič i park ranger u Nacionalnom parku Krka gdje vodopadi padaju po kaskadama poput vjenčanica između zelenila koje ih okružuje. Za dvorac i vodopade kaže 'ona' tako da ti se srce rastopi. 'Pa tako su lijepi!' uzviče.

Kod Johnny’s Placea u Šibeniku možda ćete sresti Ninu, izvanrednog gitarista čija ležernost je popraćena smiješkom kojeg gotovo možete popiti. Zaronite u dubine s Emilom Lemacom, vlasnikom Mediteraneo Diving Centra. Zgođušan muškarac koji stavlja ruke oko vas i nudi vam rakiju iz kuta koji niste očekivali. Njegova desna ruka je Orgjen Tošić (ilitiga Ogi) koji ima plave oči, vitko tijelo, strast za život na otoku i strpljenja s početnicima u ronjenju kao što sam to ja.

I onda je još tu Ante iz Knina, iz turističkog ureda, koji je ujedno naš vodič kod prekrasne Kninske utvrde. Pokraj ruševina je visok i ima snage da spoji ljubav prema ovom mjestu i ljubav prema ljudima. Imamo još i predivnog Danijela iz Sinja čiji smisao za humor nadmašuje iznošenje bitnosti o Uznesenju i poštovanju Djevice, a da ne izgubi doticaj sa svetim.

To je samo bilo nekoliko njih… Nisu nasilni, nisu previše ćelavi, dovoljno su opušteni u vlastitoj koži da pobude vaš interes i možda da u vama upale vatricu? Dame, dopustite mi da vam predstavim hrvatske muškarce.

Violetta

Raspored putovanja ekipe serijala 'Discover Croatia-Exploring Route' možete vidjeti na stranici Touristar.tv.