RASNA NETREPELJIVOST

Holivudske dive osvanule na naslovnici Voguea i postale nedužne žrtve

09.01.2018 u 13:13

Bionic
Reading

Predstavništvo britanskog izdanja magazina Vogue trenutno se nosi s mnoštvom negativnih komentara i oštrom osudom javnosti zahvaljujući novoj naslovnici koju krase australske ljepotice

Urednik britanskog izdanja Voguea Edward Enninful novo izdanje magazina odlučio je ovjekovječiti naslovnicom s filmskim divama Margot Robbie i Nicole Kidman u glavnoj ulozi.

Modna biblija izdvojila ih je kao žene koje predstavljaju 'novo doba Hollywooda', a spomenuta naslovnica stiže i s podnaslovom 'zašto trebamo razgovarati o rasi', čime su uspjeli stati na žulj javnosti na Instagramu.

Čitatelji britanskog izdanja Voguea nisu štedjeli riječi u kritici nove naslovnice magazina koja je, prema mnogima, 'prebijela' i ni po čemu ne predstavlja rasnu raznolikost.

  • +13
Margot Robbie Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Odluka uredništva da na naslovnicu novog broja stavi dvije bijelkinje s podnaslovom rasne tematike mnogim čitateljima  potpuno je neshvatljiva. 'Umjesto dvije bjelkinje, naslovnicu s ovim podnaslovom moglo je krasiti pet žena različitih rasnih skupina', samo je jedan od komentara ljutitih čitatelja upućenih predstavništvu britanskog izdanja modne biblije.

  • +13
Nicole Kidman Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Editorijal naslovljen 'Novo doba Hollywooda', uz australske zvijezde na naslovnici, predstavlja glumice poput Emme Stone, Gal Gadot i Saoirse Ronan, dok tajlandska filmska zvijezda Hong Chau u njemu predstavlja jedinu damu u drugoj boji kože.

  • +19
Gal Gadot Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia