TRENDI PRIMJERCI

Hlače iz kojih se nećete skidati ove zime

16.11.2016 u 08:48

  • +34

Trendi modeli hlača

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Kad se ne nalaze u trapericama, mnoštvo žena uglavnom pribjegava nošenju klasičnih modela hlača. Uz svima poznate modele, nova sezona nudi mnoštvo novih i maštovitih primjeraka koji se istovremeno mogu pohvaliti hit statusom

Kao što je obično slučaj s cikličkom naravi modne industrije, ona nas ni ove sezone nije zaobišla. Po pitanju odjevnog komada hlača, tako smo ponovno svjedoci iznimne popularnosti modela s potpuno širokim nogavicama ili trapez kroja.

Već nekolicinu sezona, modna industrija navučena je na estetiku ludih 70-ih koja je vidljiva i po pitanju spomenutih modela hlača. Uz klasične retro modele, mnoštvo high street brendova ponudu je obogatilo modelima širokih nogavica od trendovskog baršuna ili u bezvremenskom, kariranom uzorku.

@ursinagysi ; photo by @thestyleograph | thestyleograph.com

Fotografiju objavljuje STREET STYLE (@streetstyled)

Trend traperica koje završavaju tik iznad gležnja, zahvatio je i hlače, pa su čest prizor na policama takozvane kulotice koje, zahvaljujući predimenzioniranim nogavicama, djeluju poput raskošne suknje. Ovaj model hlača popularnost iz ljetnih mjeseci, tako je uspješno preslikao i na aktualnu sezonu.

Pop of gold ?? #sneakerporn

Fotografiju objavljuje Kaisa Turunen (@turunenkaisa)


Uz spomenute modele, teško je ne primijetiti mnoštvo primjeraka koji djeluju poput ušminkane verzije trenirke. Riječ je o hlačama koje stižu s prugicama na bočnim stranama nogavicama, a upravo one slove za jesenski hit u svijetu hlača.

Modna kuća Chloé svijetu je prva predstavila ove modele hlača nalik trenirci, a uvidjevši njihov trendovski potencijal, vlastite verzije već je ponudilo mnoštvo dizajnerskih imena, a niima se priključilo i mnoštvo lanaca ulične mode nudeći primjerke ovih hit hlača po pristupačnim cijenama.

Photo by Phil Oh / @mrstreetpeeper

Fotografiju objavljuje STREET STYLE (@streetstyled)

Uz prugice na bočnoj strani nogavica, po pitanju detalja na hlačama, ove se sezone ističu volani, prorezi na nogavicama, ali i gumbi često smješteni pri vrhu visokostrukiranih modela ili na bočnim stranama nogavica koji stilski prate ovosezonski trend vojno mornarskog stila odijevanja.

#styleinspiration #stylegrams love these #sailortrousers #masculinefeminine

Fotografija koju objavljuje @cmtpitts