I po drugi put javno potvrđeno:

Hedonizam je u Slavoniji i Baranji, hedonizam je u Osijeku

08.10.2020 u 15:23

Bionic
Reading

Raznovrsna hrana, atraktivna pića, maštoviti detalji, igra svijetla, ugodna glazba plus tajni sastojak Slavonije i Baranje – ljubav, zaslužni su što je Osijek po drugi put bio centar hedonističkog užitka.

Od 2. - 4. listopada pravi hedonisti imali su priliku upoznati sve čari Slavonije i Baranje. Putovanje je započelo u Zemlji bez granica. Ponajveći kontinentalni dječji festival ove je godine gostovao na HeadOnEastu pod temom Hvatači snova.

Najmlađi (i najslađi) hedonisti i njihove odrasle pratnje imali su priliku uživati u raznovrsnim radionicama i igraonicama uz opuštajući glazbeni program. Sljedeća destinacija bio je Street Food, gdje su posjetitelji mogli uživati u kombinaciji brze hrane i okusa zavičaja. Susjedni Food Bazzar okupio je slavonske i baranjske proizvođače kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda koji predstavljaju najbolje suvenire ovoga kraja. Jedan od zaštitnih znakova osječke urbane scene, popularna In da Sofa svoje je mjesto našla kod Trga Vatroslava Lisinskog, ugostila nekoliko DJ-eva i priuštila svima veliku dozu zabave i ludih ritmova.

Osvijetljeni prolaz vodio je do Vino.grada koji već tradicionalno okuplja ljubitelje vinske kapljice, umjetnosti i odlične glazbe, uz kojeg se smjestio i Beercuz, najbolji „birc“ craft pivske scene. Za glazbeni dio užitka pobrinula su se velika imena poput Zdenke Kovačiček, Jelene Radan i Gorana Boškovića, grupe Meritas i drugih.

Hedonističko putovanje kroz Slavoniju i Baranju upotpunio je i Sajam antikviteta, izložba fotografija „Živjeti s Dravom“ te turističko vođenje pod nazivom „Vojnici, gostionice i bludnice“. Ovogodišnji HeadOnEast je završio, ali osjećaji, fotografije, suveniri, doživljaji ostaju zauvijek ucrtani u našim mislima, srcima i kamerama. Vjerojatno ne postoji osoba koja je Festival posjetila, a da nije zabilježila predivna svjetla koja su Tvrđu pretvorila u umjetničko djelo.

Hedonizam nije samo trenutak, hedonizam je način života kojeg možete svakodnevno doživjeti na istoku Hrvatske. Slavonija i Baranja neotkriveno su odredište, istkano od spleta magičnih prirodnih ljepota i krajolika koje je kultivirao čovjek. Ovdje se nalaze neke od posljednjih netaknutih močvara Europe, nepregledna polja suncokreta, bogati vinogradi te mistični vinski podrumi iz kojih vas jedino može izvući miris slavonsko-baranjskih tradicionalnih jela. Sve to možete doživjeti s najboljim domaćinima, Slavoncima i Baranjcima koji goste daruju najvrjednijim darovima – iskrenim osmijehom i rukama široko otvorenim u znak tople dobrodošlice. Dobrota i velikodušnost utkani su u svaki susret, a doživljaji započinju punom trpezom, preporukama za slobodno vrijeme i općenito savjetima o tome kako putovati regijom poput pravog hedonista.