SKANDINAVSKI DIZAJN

Gorenje predstavlja kućanske aparate Asko

09.05.2013 u 15:21

  • +30

Asko kućanski aparati

Izvor: Promo fotografije / Autor: asko

Bionic
Reading

Gorenje je predstavilo kućanske aparate Asko za njegu rublja i pranje posuđa s tradicijom proizvodnje duljom od 60 godina, s naglaskom na vrhunsku kvalitetu komponenata i izrade, dugotrajnost, svakodnevnu funkcionalnost, bezvremeni dizajn i ekološku osviještenost

Priča o kućanskim aparatima Asko započela je 1950. godine u Vari u Švedskoj, sa snom mladog inovativnog čovjeka koji je odlučio svojoj majci izraditi vrhunsku, učinkovitu i trajnu perilicu rublja kako bi joj olakšao svakodnevne poslove. Izvanredan rezultat njegovog prototipa potaknuo ga je na gradnju tvornice na obiteljskom imanju, a uslijedio je neslućen razvoj proizvodnje koja je dosegla svjetske razmjere i rezultirala mnogobrojnim zadovoljnim potrošačima koji ove kućanske aparate mogu kupiti u preko 20 država na svim kontinentima svijeta.

Asko proizvodi i profesionalne perilice i sušilice rublja za zahtjevne korisnike kao što su samoposlužne praonice, tvrtke za čišćenje, hoteli, marine, kampovi, razne zdravstvene i obrazovne institucije. Ovi aparati zadovoljavaju brojne specifične zahtjeve profesionalnih korisnika, s naglaskom na trajnost jer se koriste svakodnevno i višekratno tijekom dana.

Isti zahtjev zadan je i u proizvodnji kućanskih aparataAsko, stoga je većina konstrukcijskih i tehnoloških rješenja te materijali korišteni u proizvodnji profesionalnih aparata za pranje i sušenje ugrađena i u proizvodnju. Asko je proizvođač certificiran prema standardu ISO 9001 koji jamči vrhunsku kvalitetu.

Dugotrajnost je vrlo važna prednost aparata Asko, a svi kućanski aparati testirani su prije napuštanja tvornice na kvalitetu, funkcionalnost i sigurnost. Primjerice, kako bi testirali trajnost naših perilica i sušilica rublja, izvodimo testove koji simuliraju 10.000 sati rada na aparatima ili oko 20 godina rada u domaćinstvu.

Ključni elementi skandinavskog dizajna – umjerena elegancija, humani minimalizam, visoka kakvoća obrade i prirodni materijali – odražavaju se i u Asko dizajnu. Implementacijom filozofije primijenjenog dizajna, omogućeno je postojanje po dizajnu usklađenog i modularnog asortimana aparata za njegu rublja s diskretnom ali interesantnom vanjštinom i funkcionalnim upravljanjem i unutrašnjošću.

Ekološki aspekti proizvodnje u Asku su od izuzetnog značaja. Od 1999. tvornice Asko imaju ekološki certifikat u skladu sa standardom ISO 14001 koji znači da je sve učinjeno na način prihvatljiv za okoliš. Primjer za ovo je što su sve komponente u kućanskim aparatima Asko, teže od 50 grama, označene oznakom za recikliranje.