SEKSI RECESIJA

Goli Tarzani po povoljnijim cijenama

13.08.2010 u 12:00

Bionic
Reading

Trojica majstora u striptizu otkrila su cijene svojih angažmana te kakvu vrstu zabave publika preferira na njihovim nastupima

Jedan od istaknutih članova male, ali kvalitetne scene domaćih striptiz majstora je Sanjin, koji ima dugogodišnje iskustvo u profesionalnim nastupima na djevojačkim večerima, rođendanima i privatnim zabavama, ali i na otvorenjima klubova, lokala, pa i na godišnjicima firmi te team buildingu, kako objašnjava na svojoj internetskoj stranici. Sanjin je kao manekeken i plesač sudjelovao u snimanju brojnih spotova, primjerice za Coloniju. Izvodio je striptiz za Ninu Badrić, Nevenu Rendeli, Mariju Miholjek, Koranu Gvozdić, Ivanu Nobilo-Cetinski, Matiju Vuicu i mnoge druge. Popularni hrvatski striper dijeli dnevni posao informatičara sa svojim večernjim odnosno vikend-poslom, koji zahtijeva mnogo ulaganja i odricanja.

'Osnovni preduvjet za ovaj posao je atraktivan izgled, što znači da alkohol i nezdrava hrana ne dolaze u obzir, a teretana, zdrava prehrana i solarij postaju neizbježni. U Hrvatskoj radi samo pet-šest stripera koji se time profesionalno bave, što je po meni sasvim dovoljno. Jedan od razloga zašto ih nema više vjerojatno je i činjenica da je to zahtjevan posao od kojeg se zapravo ne može živjeti, jer se velik dio zarade troši na ulaganje u sebe. Osim toga, cijene hrane i benzina otišle su gore, a cijena striptiza ostala je ista', tvrdi Sanjnin. Recesija je pogodila i stripersku scenu.

'Ne mogu izaziti s konkretnim ciframa, ali nastup dođe više od 1000 kuna. Međutim, samo za hranu potrošim 3000-4000 kuna mjesečno. Kad se tome dodaju i teretana i solarij, a već je i to preskupo, postaje jasno da ostali kozmetički tretmani uljepšavanja ne dolaze u obzir.'

Što se omiljenih kostima tiče, Sanjnin nam je otkrio da žene preferiraju kapetane, policajce, vatrogasce, kauboje i čovjeka iz džungle te da uspjeva odraditi i više gaža po večeri. Iako su mu svi nastupi uglavnom isti, ipak ističe jedan koji mu je ostao u posebnom sjećanju. Nastupio je u luksuznom dvorcu kraj Trsta, na djevojačkoj večeri na kojoj je bilo 30-ak žena, pa je kao jedini striper uživao u čarobnoj atmosferi dvorca: ogromnoj teretani, wellness centru, bazenu, helidromu i parku s konjima.

'Tarzan je hit, a vatrogasac skup'

28-godišnji striper G. R. nastupa već osam godina. Preko dana radi kao konobar, a po noći odbacuje suzdržanost i s velikim zadovoljstvom radi kao striper. Najčešće je na usluzi mladim djevojkama, ali kaže da se ponekad javljaju i starije gospođe koje ga angažiraju za nastupe. Baš kao i Sandro, puno ulaže u sebe, prije svega u teretanu, solarij i kreme za tijelo, a ponekad i za kostime treba izdvojiti veliku svotu.

'Kostim Tarzana je hit, a za kostim vatrogasca trebalo je izdvojiti 2000 kuna', rekao je G. R., a otkrio je i koliko naplaćuje po gaži.

'U Hrvatskoj djeluju samo šestorica stripera, koliko ja znam, i nisu svi isti s cijenama. Ovisi o kvaliteti i odabiru stripera. Ja uzimam od 800 do 1500 kuna, ovisno o lokaciji i dodatnim troškovima putovanja.'

'Ako su cure švorc, plešem besplatno'

Neobičan odgovor o troškovima dobili smo od stripera Sandija koji u tom poslu ima respektabilan desetogodišnji staž.

'Ako su cure bez love, onda besplatno plešem', rekao je Sandi, ali je napomenuo da se šali te potvrdio da se cijene kreću u rasponu od 800 do 1500 kuna, ovisno o dogovoru. Nedavno je napravio izuzetak i besplatno nastupio na sindikalnoj zabavi i u staračkom domu te opisao atmosferu među starijom populacijom željnom noćne zabave.

'Bilo je super! Baka za koju sam nastupao bila je totalno otkačena i opuštena, znala je kako se ponašati, za razliku od ovih mladih cura koje ne znaju što bi radile kad im se približim.'

Sandi

Većinu Sandijevih angažmana čine djevojačke večeri, ali u igri su i rođendani, otvaranja lokala, godišnjice tvrtki, dočeci Nove godine i proslava 8. marta, Dana žena u Sarajevu, na kojoj se našao već osmu godinu zaredom. Iskusni striper kaže da kostime prilagođava željama naručitelja: može biti doktor, policajac, Djed Mraz, mušketir, Indijanac, vojnik, pilot.

'Uz maštovitu koreografiju i glazbu moguće je dakle dogovoriti i ostala iznenađenja za mladenku ili slavljenicu, poput rada kao konobar u lokalu, a na vrata joj može pokucati veseli policajac ili zabrinuti doktor', otkrio je Sandi koji, baš kao i njegovi kolege, ulaže u svoj imidž.

'Pa ne možemo izgledati kao da smo došli s ceste. Moramo se potruditi oko izgleda, stoga idem na razne kozmetičke tretmane, manikure, pedikure, a zimi u solarij', objasnio je Sandi.