MODNA PRAVILA

Gležnjače, čizme ili kombatice? Evo kako nositi omiljene modele ove zime

26.11.2017 u 14:36

Bionic
Reading

S prvim danom jeseni ljetnu obuću pospremili smo na dno ormara, a čizmice su nam postale nezaobilazan modni dodatak na koji rado trošimo novac. I dok je većina vas obnovila zimsku garderobu i priuštila si novi par mezimica koje ćete ponosno šetati narednih mjeseci, nije naodmet ponoviti gradivo i usvojiti modna pravila koja nalažu kako nositi najpoželjnije ovosezonske trendove

Već i ptice na grani znaju da su cipele tiha patnja većine žena, stoga zašto ne još malo prodiskutirati o najpoželjnijem zimskom komadu bez kojeg naprosto ne možemo? Evo kako nositi najpoželjnije ovosezonske čizme koje su već osvojile trendseterice diljem svijeta.

Mid-calf čizme

  • +12
Čizme do pola lista Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Popularno zvane mid-calf čizme, zahvaljujući luksuznim modnim kućama Balenciaga i Chanel te brendovima The Row i J.W. Anderson, doživjele su svoj veliki modni povratak. Čizme do pola gležnja vjerojatno su i najškakljivije za kombiniranje. Bez obzira na to odaberete li uski model poput čarapa-gležnjača ili klasičniji model, preporučujemo vam da ih kombinirate uz midi ili mini suknje, culotte hlače ili traperice s kraćim nogavicama, a ako ste dovoljno odvažne, možete ih uskladiti s popularnim trapericama do koljena, koje su ponovno u centru pažnje.

Wat een power laarzen! 👢#ohmy #hotfashion #fashiontrend #powerboots #styleguide #styletoday

Objavu dijeli Styletoday.nl (@styletoday_nl)

Gležnjače

  • +83
Gležnjače za svačiji ukus i džep Izvor: Profimedia / Autor: Promo fotografije

Jarke boje poput crvene, ljubičaste i narančaste neočekivano su vodeće u sezoni, a umjesto klasičnih kožnih crnih i smeđih čizmi, radije odaberite metalik, šljokičaste, lakirane ili one od elastina. Baš kao i baršun, saten je ove zime in, stoga ne zaboravite odabrati barem jedne trendi satenske cipelice koje će vam razvedriti tmurne zimske dane, a popularne su i gležnjače s cvjetnim motivima, biserima, kristalima i mašnama. Gležnjače s visokom potpeticom možete nositi uz šuškave trenirke, no u principu - nema pravila što se tiče ove vrste obuće. Jednako dobro pristaju uz sve tipove haljina i hlača, a poznate trendseterice najradije ih nose uz provjerene traperice.

Kombat čizme

  • +42
Kombat čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Kombatice možda ne sjedaju svima na prvu, ali zato na drugu već polako odaju svoje prednosti. Ove čizme imaju širok kalup te su puno udobnije od uobičajenih gležnjača, pogotovo ako odaberete model od prave kože ili s manjom petom. Iako imaju pankerski štih i djeluju 'muškobanjasto', kombat čizme izvrsno se slažu s lepršavim maksi haljinama, skinny trapericama i minicama, pogotovo onima od tvida, koje grubom modelu čizmama daju određenu damsku notu.

D R E S S E S 🌸

Objavu dijeli Stradivarius (@stradivarius)

Visoke čizme

  • +68
Čizme koje ćemo nositi ove zime Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Visoke čizme klasika su koju svaka žena treba imati u ormaru, dok se one iznad koljena posljednjih sezona mogu vidjeti na gotovo svakoj djevojci i ženi koja se prošeta gradskom špicom. Baršunaste, metalik, zgužvane i lakirane čizme ove zime su među omiljenim modelima, kao i one jarkih boja te s 'V' petom. Ako ih planirate nositi uz traperice, odmah odustanite od te ideje. Spoj traperica i visokih čizmi toliko je dosadan da nam se zijeva i na sam spomen toga. Predlažemo vam da ih nosite na gole noge ili barem tanke najlonke, u kombinaciji s lepršavim maksi i midi haljinama, minicama i pencil suknjama.

Love 💙 #lovegetsloveinreturn #grandmotherthatlovesfashion #love #myangel #rememberstefan👼🏼 #nofasterthanlife

Objavu dijeli 🇮🇹 Zaklina Berrido Pisano (@realfashionist)

Loved this @magdabutrym dress and boots on @yasminsewell @fashionweekaus

Objavu dijeli Sandra Semburg (@sandrasemburg)

The super super @ganni models @frederikkesofie @_dilone #cphfw

Objavu dijeli Sandra Semburg (@sandrasemburg)

Color blocking #cphfw

Objavu dijeli Sandra Semburg (@sandrasemburg)