BISTE LI IH NOSILI?

Genijalne ili bizarne? Unatoč paprenoj cijeni, Guccijeve nove naočale neobičnih okvira nestale su s polica munjevitom brzinom

15.01.2021 u 20:09

Bionic
Reading

Modne kuće kao da se natječu koja će modnoj publici predstaviti otkačenije komade. Na modnoj sceni proteklih sezona viđali smo sve i svašta - od traperica prljavog efekta pa do skupocjene torbice za termosicu. Modna kuća Gucci ne zostaje po pitanju bizarnih dizajna. Nakon nedavno lansiranih poderanih najlonki od 1200 kuna, Gucci je predstavio neobične sunčane naočale i pokrenuo raspravu na društvenim mrežama

Talijanska modna kuća Gucci ponovno izaziva pažnju, zahvaljujući novom modnom dodatku koji je užario društvene mreže. Nakon što su se prije nekoliko mjeseci Guccijeve poderane najlonke rasprodale u rekordnom roku, talijanska modna kuća ima novog asa u rukavu.

Riječ je o ništa manje bizarnim sunčanim naočalama mačkastog oblika koje su pažnju trendseterica izazvale zahvaljujući svom neobičnom dizajnu. Okviri izgledaju kao da ste naočale okrenuli naopako, a čini se da se ovaj model toliko svidio modnim ovisnicama, da su planule s polica munjevitom brzinom.

Unatoč paprenoj cijeni od oko 4.700 kuna, retro naočale s blijedo žutim staklima na službenoj stranici modne kuće su rasprodane.

Dok su jedni oduševljeni ovim naočalama, drugi se pitaju zašto bi ih itko normalan želio kupiti. Naočale su ubrzo postale predmet ismijavanja na društvenim mrežama. Na Twitteru su se oglasili i optičari iz britanske tvrtke Specsavers koji su prvo napisali - 'Gucci, moramo razgovarati', a zatim su dodali fotografiju naočala okrenutih za 180 stupnjeva, uz koju su napisali da su 'popravili' naočale.