VJEČNI KLASICI

Idealan blagdanski poklon: S bilo kojim od ovih 15 popularnih parfema ne možete pogriješiti

28.12.2020 u 19:10

Bionic
Reading

Ugodan miris prvo je što mnogi primijete prilikom prvog susreta. Parfem će vam pomoći da ostavite dobar dojam na razgovoru za posao, šarmirate nekog ili čak osvojite svoju simpatiju, pa nije ni čudo da je parfem mnogima postao dio jutarnje higijene. Parfem nije tako lako odabrati, posebno ako ga birate za vama dragu osobu, obzirom da svaka nota ostavlja drugačiji miris na koži i razlikuje se od osobe do osobe, no postoji nekoliko bezvremenskih parfema s kojima sigurno nećete pogriješiti

Vjerojatno se većina nas ne bi mogla odlučiti za jedan parfem kada bismo morali navesti omiljeni. To ima veze sa sve većom ponudom na tržištu te sve originalnijim pakiranjima i kombinacijama mirisa. Ipak, s nekim parfemima dvojbe nema. Postoji nekoliko parfema koji su s godinama stekli kultni status ili koji se svojim blagim mirisnim notama dopadaju velikoj većini.

Upravo su takvi parfemi odličan prijedlog za božićni ili novogodišnji poklon, rođendane, godišnjice ili neke druge posebne prigode, a mi smo izdvojili 15 koji godinama, pa čak i desetljećima slove za jedne od najpopularnijih na tržištu.

1. Prada Candy

Pružite svojim osjetilima posebno gurmansko iskustvo. Ženska parfemska voda Prada Candy u sebi krije ukusne note sa karameliziranim završetkom kojima je teško odoljeti, pogotovo ako ste i inače ljubitelj slatkih delikatesa. Namijenjen je temperamentnim ženama koje pršte energijom, a idealan je za hladnije dane i posebne prigode.

2. Jo Malone Wood Sage & Sea Salt

Ovaj drvenasti miris sve je samo neočekivan i svakodnevan. Aromatične note drva i morske soli podsjećaju na osvježavajući miris morskih valova.

3. Le Labo Rose

Ovaj unisex miris kombinira ružu centifolije sa začinskim i drvenastim notama kima, cedra i jantara za toplu i odvažnu senzualnu aromu koja će ostaviti malo misterije u zraku.

4. Tom Ford Bitter Peach

Kao što i samo ime kaže riječ je o senzualnom mirisu s gorkastom esencijom breskve u dozrijevanju. Ulja crvene naranče i ruma pomažu u stvaranju robusne i seksi arome koja će postati vaš novi omiljeni miris za večernje izlaske.

5. Lancome Idole

Parfem se otvara svježim akordima bergamota uz slatku podnotu, nakon čega mirisna kompozicija prelazi u cvjetnu simfoniju gdje glavnu riječ vode esencije plemenitih ruža i latice jasmina. U bazi se nalaze cedar, vanilija i listići pačulija.

6. Giorgio Armani My Way

Ovaj cvjetno-drvenasti parfem lansiran je 2020. i automatski privukao veliku pažnju. U ovom se parfemu spajaju sastojci iz cijeloga svijeta. Prvo ćete osjetiti slatko-citrusni bergamot iz Kalabrije, sljubljen s cvijetom naranče iz Egipta. Slijedi opojni miris bijelog cvijeća - dubokog, zanosnog jasmina i tuberoze brane u Indiji. Senzualni završetak dolazi na valu toplog drva cedra, bijelog mošusa i vanilije s Madagaskara.

7. Miss Dior Eau de Toilette

Senzualan cvjetni miris Miss Dior slavi ljepotu senzualne ruže umotane u svježe note citrusa i bergamota.

8. Gucci Memoire D'Une Odeur

Mošusne mineralne note u ovom unisex parfemu susreću se s umirujućim mirisom kamilice i jasmina uz dodir sandalovine i vanilije za drvenu aromu koja je i dalje lagana i prozračna.

9. Marc Jacobs Perfect

Savršen poput vas. Ovim je riječima predstavljen parfem Marc Jacobs Perfect, čija se povijest počela pisati tijekom života M. Jacobsa. Uvod će vas osvojiti odvažnim notama sočne rabarbare od kojih će vam narasti zazubice. Potom će joj se pridružiti neobičan zeleni miris narcisa s medenim podtonovima. Njihova savršena kombinacija rezultira čistim ženstvenim mirisom. Bazu tvori kremasto senzualno bademovo mlijeko i baršunaste drvene note kašmerana.

10. Chloé Chloé

Vrlo prozračna gornja nota parfemske vode je simbioza slatkog ličija, opojnog božura i aromatične frezije. Nakon toga se otvara čisto cvjetno srce mirisa u kojem se kombiniraju tonovi ruže, đurđice i magnolije. U bazi mirisne kompozicije se prepliću tonovi ambre i elegantni cedar. Ovaj luksuzni miris donosi radost ženama širom svijeta još od 2008. godine.

11. Gucci Guilty Pour Femme

Seksi cvjetno-orijentalni miris lansiran 2019. godine za ženu s upečatljivom osobnošću. Kompoziciju otvara mješavina soka mandarina i bergamota i arome zavodljivog ružičastog papra. U srcu je kombinacija jorgovana, ruža, ljubičica i ulja od karanfila. Uz ovakav spoj, u svakoj ćete situaciji biti primijećeni. Bazu, u kojoj su svi akordi skupa, otvara ambra i intenzivni pačuli.

12. Tom Ford Black Orchid

Black Orchid stvarno nije voćni. Black Orchid je neobičan primamljivi cvijet, sa preljevom od vruće čokolade i pačulija koji je natopljen pjenušavim voćnim šampanjcem i blago poprskan svježim sprejom metvice. Ova cijela mirisna orgija Black Orchid na kraju je profinjena vanilijom. Black Orchid ima bogate tamne akorde u zavodljivom napitku od crne orhideje i senzualnog drveća. Black Orchid je tajanstvena ljepotica u crnoj bočici.

13. Lancôme La Vie Est Belle

Na samom početku parfemske vode La Vie Est Belle očarat će vas voćne esencije crnog ribiza i slatke kruške. Srce cijele voćne kompozicije čini dragocjena perunika kroz koju se prožimaju note svilenkastog jasmina i magičnih cvjetova drveta naranče. Miris La Vie Est Belle predstavljen je 2012. godine, a u njegovom nastanku sudjelovala su tri francuska majstora u proizvodnji parfema na čelu s Dominiquem Ropionem. Na bočici parfemske vode, koja je obrada originalne verzije iz 1949. godine, oštrim kristalnim linijama nacrtan je osmijeh.

14. Gucci Bloom

Parfemska voda Bloom svojim sastavom predstavlja čisto cvjetni miris. Objedinjuje u sebi akorde kozokrvine, tuberoze i arapskog jasmina zahvaljujući kojim je miris delikatno elegantan i vrlo ženstven. Cvjetnu aromu naglašava korijen perunike koji je poznat po svojoj senzualnosti, a kompoziciji mirisa daje željenu dubinu i očaravajući šarm.

15. Chanel N°5

Parfem s velikim P. Legenda među parfemima. Flakon pun luksuza. Puderast parfem s cvjetnim i drvenastim notama. To je parfemska voda Chanel N°5, najpoznatiji parfem svih vremena, kojeg je obožavala i slavna Marilyn Monroe. Žensku parfemsku vodu Chanel N°5 lansirala je 1921. modna dizajnerica Coco Chanel koja je žarko željela parfem u kojem će se odražavati njezine uspomene na djetinjstvo u francuskom Aubazineu. To je uspjelo kemičaru Ernestu Beauxu, koji je odmah kreirao nekoliko različitih uzoraka. Coco se najviše svidio 5. po redu i tako je nastao naziv ovog kultnog parfema. Prvih 100 flakona je poklonjeno najvjernijim kupcima modnog brenda, nakon čega je počela njegova prodaja u Chanelovom butiku. Nakon gotovo 100 godina na tržištu, Chanel N°5 je i dalje jedan od najpopularnijih svjetskih parfema.

  • +10
15 ženskih parfema s kojima nećete pogriješiti Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije