KULTNI MODEL

Ovo je torba koju će svi priželjkivati u 2021., a dobila je ime po nekadašnjoj prvoj dami Jackie O. Kennedy

08.01.2021 u 15:34

Bionic
Reading

Prije nešto manje od godinu dana Gucci je modnoj publici predstavio novu-staru torbicu koja je u trenu privukla pažnju modnih ovisnica. Već tada bilo je jasno da će redizajnirana 'Jackie' ljepotica po uzoru na originalni model iz 1961. postati najpoželjnija torba u 2021.

Prošlo je gotovo godinu dana od Tjedna mode u Milanu gdje smo svjedočili rađanju novih modnih trendova. Na modnoj sceni tada se pojavio novi modni favorit kada su u pitanju torbice, a glavni 'krivac' je modna kuća Gucci koja je ponovno popularizirala jedan od svojih zaboravljenih modela posvećen nekadašnjoj prvoj dami Amerike.

Gucci je tada predstavio svoju najnoviju kolekciju za jesen/zimu 2020., osvijetlivši obraz zaboravljenom modelu torbice koja je dobila naziv po modnoj ikoni Jackie O. Kennedy.

Nije prošlo dugo vremena i kultnu torbicu smo ugledali na Instagramu, prvenstveno zahvaljujući vodećim fashionisticama koje u suradnji s modnim kućama prve imaju priliku prošetati i testirati komade iz nadolazećih kolekcija. Već tada bilo je jasno da je Gucci pogodio 'u sridu' te da će ova torba ubrzo postati najpoželjniji modni dodatak trendseterica.

'Jackie 1961' torbica nova je zvijezda sezone koju je Gucci dizajnirao u pastelno plavoj, ružičastoj, ljubičastoj, zelenoj, žutoj, zagasito crvenoj, bijeloj i crnoj boji, a dostupni su i modeli s prepoznatljivom Gucci trakom u zeleno-crvenoj boji i zmijskim uzorkom.

Ako vam ova torbica djeluje poznato, to je zato što je riječ o redizajnu po uzoru na kultni model koji je obožavala nekadašnja prva dama Amerike.

Ovu su kultnu torbicu nekad krasili šareni printevi cvijeća i statement logo print, a sada se Gucci odlučio za bezvremenski dizajn koji, osim u boji, minimalno odskače od originalnog.

Nova verzija 'Jackie' torbe sada je dostupna i na službenoj stranici talijanske modne kuće, a njezina cijena iznosi oko 13.350 kuna, dok modeli od pitonove kože drže cijenu od 20.000 kuna.

  • +6
Gucci 'Jackie' torba Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije