BEAUTY TRIKOVI

Frizer Nicole Kidman otkrio tajnu: Evo kako postići besprijekorno njegovanu kosu

03.06.2019 u 16:15

Bionic
Reading

Slavni frizer i vlasnik istoimene linije proizvoda za kosu Philip B. koji godinama brine o kosi brojnih holivudskih zvijezda, uključujući i Nicole Kidman, otkrio je nekoliko korisnih trikova koje vrijedi upamtiti ukoliko želite imati blistavu i nahranjenu kosu tijekom cijele godine

Možete se odjenuti u najljepšu toaletu i svoj make up razraditi do savršenstva, no ako vam je frizura loša, to će nažalost odraziti na cijeli stajling. Budimo iskreni - dobra frizura podignut će i najjednostavniji stajling, a pitate li modne stručnjake koliko je frizura bitna za cjelokupan dojam, mnogi od njih će vam reći da je katkad bolje imati prosječan stajling i svježe opranu i besprijekorno stiliziranu kosu, nego obrnuto.

Jedan od beauty stručnjaka koji i sam dijeli ovo mišljenje je slavni frizer Philip B. koji je zadužen za kosu ni manje ni više nego holivudske ljepotice Nicole Kidman, ali i slavnog frontmena grupe The Rolling Stones, Micka Jaggera i glumca Mathewa McConaugheyja.

Slavni stilist je za portal W Magazine otkrio nekoliko trikova koji će svakom beauty početniku pomoći postići besprijekoran izgled kose.

'Nije bilo namjerno, ali to je bio takozvani 'aha' trenutak na početku moje frizerske karijere. Radio sam u popularnom salonu u Los Angelesu s velikim holivudskim zvijezdama. Otkrio sam da su mnoge naše glumice s 'A' liste imale vrlo oštećenu kosu zbog stalnih toplinskih i kemijskih tretmana i čestih promjena boje kose. To mi je dalo za zadatak da pronađem učinkovite načine za obnovu i vraćanje koži vlažnosti. Imao sam intuiciju da ništa ne može izliječiti vlasište i pomoći rastu zdrave kose kao što su proizvodi na bazi bilja', rekao je slavni frizer u intervjuu za W Magazine.

Svakoj kosi je potreban individualni tretman, ali koje su osnove za pravilan, zdrav režim kose koji bi svi trebali slijediti?

Očistite kosu i vlasište. Svaki dan! Time ćete poboljšati protok krvi u kožu glave, što pomaže u poticanju obnavljanja stanica i čisti folikule kose, a sve to može usporiti minijaturizaciju folikula kako starimo. To je kao svojevrstan trening vlasišta koji pomaže u rastu zdrave kose. Također radite biljne tretmane uljem jednom do dvaput tjedno. Oni su 'must have', jer se naša kosa starenjem sve više isušuje. Tretmani biljnim uljima su optimalan način za očuvanje zdrave i sjaje kose te dubinsko čišćenje vlasišta. Molekule biljnog ulja su toliko sićušne da se bez problema upiju unutar vlasi i hrane kosu iznutra. Svaki višak ulja na površini kose jednostavno će se isprati šamponiranjem, stoga ne morate brinuti da će kosa izgledati masno ili teško.

Ne zaboravite na masku za kosu. Moje je pravilo da sve što oduzmete kosi kroz boju, kemijske tretmane ili alate za stiliziranje morate joj ponovno podariti. Kosa je zbog svakodnevnog tretiranja vrlo suha ili oštećena stoga ju je poželjno s vremena na vrijeme hidratizirati i nahraniti. Na kraju, zapamtite da šampon i regenerator obično nisu potrebni više od dva do tri puta tjedno.

slavna inspiracija

Ne znate kako stilizirati kosu srednje dužine? Evo nekoliko super ideja

Pogledaj galeriju

Zašto je važno održavati vlasište zdravim?

Zdrava kosa potječe od zdravog vlasišta. To podrazumijeva dobru cirkulaciju, zdrave otvorene folikule i svježi, čisti osjećaj na tjemenu bez peruti ili iritacija. Ja sam veliki zagovornik četkanja kose četkama izrađenima od veprove dlake prije svakog šamponiranja, kako bi povećali cirkulaciju i riješili se mrtvih stanica kože iz vlasišta (dubinsko čišćenje). Masirajte vlasište kao kada šamponirate kosu kako bi tjeme bilo fleksibilnije. Dodirujem mnogo glava, i po mom iskustvu, gusta, sjajna i mladenačka kosa ne raste iz vlasišta koje je tvrdo i čvrsto poput kokosa.

Također pomaže i ako se zdravo hranite i u organizam redovito unosite hranjive tvari poput željeza. Ljudi ne vole govoriti o problemima vlasišta, ali ti su problemi iznenađujuće česti. Bilo da se radi o isušenom ili masnom vlasištu, peruti, dermatitisu ili psorijazi, ta se pitanja moraju riješiti kako bi vaša kosa mogla rasti zdrava i jaka. Odgovor je dobar režim održavanja vlasišta: svakodnevno četkanje, botanički tretman uljem svaki tjedan ili dva i - ako imate problematično vlasište - odgovarajući proizvodi koji će ga održavati zdravim. Ne mogu dovoljno naglasiti kakvu razliku može napraviti pravilan režim njege vlasišta. Osim što utire put bujnoj i zdravoj kosi, može čak i poboljšava vaš san.

Postoji li pravilan način četkanja kose?

Četkanje vaše kose i vlasišta prije svakog pranja može učiniti čuda za vašu kosu. Trik je u korištenju odgovarajuće četke za kosu - ona mora biti napravljena od prirodnih čekinja za kosu (primjerice od čekinja veprove dlake). Zašto? Jer, za razliku od konvencionalnih najlonskih čekinja, kosa vepra je porozna, zbog čega je u stanju pokupiti prirodna ulja iz tjemena i povući ih kroz sredinu i krajeve vaše kose, odnosno tamo gdje su potrebni. Zato je važno kliziti četkom od početka vlasišta ka dolje prije svakog šamponiranja. Također, četkanje potiče cirkulaciju krvi, a oslobađa mrtve stanice i ostatke nakupljanih proizvoda. Zbog toga će i šampon imati bolji učinak. Četkajte kosu naopačke - na taj način radite protiv gravitacije, pomičući folikule u suprotnom smjeru i time povećavajući protok krvi.

ZA TRENDSETERICE

U potrazi ste za idealnom proljetnom frizurom? Evo koje su najpopularnije

Pogledaj galeriju

Najčešćo mit kada je njega kose u pitanju?

Jedan od najvećih mitova je da moramo istisnuti višak vode iz kose prije nego nanesemo regenerator. Regenerator zapravo najbolje djeluje ako ga primijenite na mokru kosu i masirate je, koristeći vodu kao sredstvo za guranje vlage u kosu. Na taj način ćete i potrošiti manje proizvoda.

Kako zaštititi kosu u ljetnim mjesecima?

Počnite sa šeširom za sunce koji će zaštititi vašu boju i spasiti kosu od isušivanja pod UV zrakama. Ukoliko se kupate u bazenima drugi važan savjet je da uvijek namočite kosu vodom iz slavine prije nego skočite u bazen. Na taj način vaša kosa neće apsorbirati toliko klora. Stavite malo regeneratora na kosu prije nego što nanesete kapu za kupanje. Ako ste na plaži prstima provucite kroz kosu malo ulja i zaklonite je ispod šešira. Kada operete kosu na kraju dana, ona će i dalje biti savršeno hidratizirana i zdrava. Također bih preporučio da u ljetnim mjesecima pojačate rutinu njege kose, odnosno da ćešće radite tretmane uljima i češće koristite maske za kosu.