ISABELLE HUPPERT

Francuska diva u 60. prošetala modnom pistom i ukrala svu pozornost

07.07.2023 u 09:46

Bionic
Reading

Novi Tjedan visoke mode u punom je jeku, od ponedjeljka vladajući francuskom prijestolnicom. Ove srijede, 5. srpnja, došao je red na modnu kuću Balenciaga i predstavljanje nove kolekcije za sezonu jesen/zima, koju je predstavila unutar zidina svog povijesnog salona

Pod poticajem svog umjetničkog direktora, gruzijskog dizajnera Demne Gvasalije, modna kuća Balenciaga vratila se prije dvije godine u kalendar visoke mode nakon više od pola stoljeća izbivanja iz istog. Hvaljen zbog svojih besprijekorno radikalnih krojeva, gruzijski dizajner na čelu modne kuće ponovno je predstavio kolekciju izvanredne izrade i inventivnosti, i to uz pomoć zvjezdane postave modela.

U ulogama modela našle su se Edie Campbell, Liu Wen, Natasha Poly, Małgosia Bela, Iselin Steiro, Saskia de Brauw, Mariacarla Boscono, Amber Valletta i Vittoria Ceretti, Eva Herzigova ili Danielle Slavik, koja je bila jedna od muza Cristóbala Balenciage… Dvije su dame izazvale posebno oduševljenje na modnoj pisti, a riječ je o poznatim Francuskinjama, 60-godišnjoj glumačkoj divi Isabelle Huppert i 65-godišnjem bivšem supermodelu Ines de la Fressange.

Ines de la Fressange i Isabelle Huppert kao zvijezde Balenciagine haute couture revije

Nekoliko dana ranije Ines de la Fressange priredila je iznenađenje prodefiliravši na prvoj haute couture reviji francuskog dizajnera Charlesa de Vilmorina odjevena u peplum jaknu i crnu midi suknju. Za Balenciagu, ova poznata francuska manekenka pojavila se s rukama u rukavicama, cipelama s grafičkim efektom druge kože i odjevena u sivo odijelo sa zaobljenim ramenima dramatičnog volumena i uz par maksi naušnica.

Sa svoje strane, Isabelle Huppert nedavno je umnožila sublimirana pojavljivanja Balenciaginih kreacija Demne Gvasalije, osobito na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. i 2023. godine. Ove srijede, 5. srpnja, napustila je prvi red revije kako bi prodefilirala pistom u dugoj crnoj haljini istaknutoj svjetlucavim detaljima.