INES DE LA FRESSANGE

Tko kaže da crna nije za ljeto? Ova Parižanka ima stajling koji ćete poželjeti kopirati

04.07.2023 u 19:21

Bionic
Reading

Bivša muza modne kuće Chanel i manekenka s dugogodišnjim iskustvom, Inès de La Fressange, dobro je poznato ime u svijetu mode, a svojim sjajnim izgledom i stilom osvaja i u šestom desetljeću života

Prisutna na modnoj reviji Patoua ove nedjelje, 2. srpnja, poznata Parižanka ponudila nam je lekciju iz stila u elegantnom i lako primjenjivom crnom looku.

Iako je novo izdanje Tjedna visoke mode u francuskoj prijestolnici službeno započelo 3. srpnja, pojedini su brendovi odlučili predstaviti svoje nove kolekcije izvan službenog kalendara, kao što je to bio slučaj sa Jacquemusom i Patouom, čiju je reviju ove nedjelje uveličala slavna Ines de la Fressange.

Modna ikona i za tu je priliku ostala vjerna svom ležernom i chic stilu sportski profinjenim stajlingom, posve lakim za kopiranje.

Vrijedni kopiranja

Genijalni stajlinzi s ulica Pariza neiscrpna su modna inspiracija

Pogledaj galeriju

Crni stajling u režiji Ines de la Fressange

De Fressange utjelovljuje francuski chic za mnoge generacije ljubitelja mode. Tajna njezina besprijekornog stila? Elegantan i neuglađen izgled u znaku vječnih komada nošenih uz dašak nonšalantnosti, tako svojstven Parižankama, a ova bivša manekenka sjajno ga utjelovljuje i modnim kolekcijama s potpisom vlastitog brenda.

Bilo na Instagramu, bilo u prvim redovima revija koje posjećuje, ova poznata Francuskinja redovito servira inspirativne stajlinge, kao što je bio slučaj na reviji brenda Patou.

Ines de la Fressange Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand Gilles/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Njezin look s potpisom Patoua sastojao se od blago lepršavih crnih traperica sa 7/8 dužinom nogavica – bitnih u ormaru 65-godišnje Parižanke – i nabranog topa s dugim puf rukavima koji suptilno otkrivaju ramena. Crna pletena košara kao dodatak donosi boemsku chic notu cjelokupnom stajlingu, a na nogama je odlučila istaknuti par leopard cipela s potpeticom i potpisom Rogera Viviera. Monokromatski crni outfit u režiji De Fressange idealan je u naumu ostavljanja elegantnog dojma u vrijeme ljetnih vrućina.

  • +31
Crne sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

'Najgore što žena, kako godine odmiču, može napraviti je držati se istih modnih rješenja koja je primjenjivala u godinama u kojima je po svojem mišljenju najbolje izgledala i pronašla svoj stil. Mnoge žene misle da će, ako je nešto na njima sjajno izgledalo kad su imale 35, podjednako dobro izgledati i kad su starije. Smatram da je to pogrešno jer stalno treba tragati za svojim stilom i igrati se modom', rekla je De La Fressange, a 2011. s još nekoliko autorica napisala je knjigu 'Parisian Chic' oduševivši zaljubljenice u modu i prodavši je u milijunima primjeraka.