MODNI FOTOSESSION

Fotosofia 6 Fashion Day

12.07.2011 u 10:09

Bionic
Reading

Pobjednici natječaja 'Fotosofia 6 FOTOmodel' uspješno su sa seminaristima Fotosofije 6 realizirali modni fotosession u Termama Tuhelj u sklopu besplatnog sedmodnevnog seminara za naprednu fotografiju pod vodstvom Damira Hoyke.

Ovaj je fotosession, kao i sve ostale aktivnosti seminara Fotosofija, koncipiran kao vjerna simulacija stvarnih uvjeta na jednom modnom snimanju. Na setu su se tako našli modeli, šminkeri, stilisti, fotografi, asistenti, a sve je nadgledao Hoyka. Deset sati snimanja prošlo je u trenu, a kako bi napravili što atraktivnije fotke neki su čak završili i u bazenu noseći u rukama kablove s rasvjetom.

'Seminaristima nije bilo lako jer fotografije treba snimiti tako da odgovaraju standardima modnog magazina u kojima će biti objavljene. Dodatni koncentracijski trening osigurala je TV kamera koja je snimala reportažu sa seta. Mnogima je to bio prvi susret s medjima, ali test su svi uspješno prošli', prepričao je Hoyka dojmove s tzv. Fashion Daya na kojem su sudjelovali fotomodeli Ana Ćorić, Zorana Vukić, Denis Lesjak i Ante Iličić, make up atristi Danijela Pogorelec i Ena Čavlović te stilisti Lucija Juroš i Mia Petranović. Djevojke su nosile odjeću tvrtke Diadema, a dečki modele Terranove i Stjepana Čuke.

'Zahvaljujući ovom fotosessionu modeli su dobili fotografije za svoj book, a fotografi priliku da se okušaju u ovakvom tipu snimanja, no najvrijednije što su svi ponijeli je niz međusobnih poznanstava koja će im svakako koristiti u nastavku bavljenja modnom fotografijom', dodao je Hoyka koji za iduću godinu najavljuje treći 'Fotosofia Fotomodel' natječaj.