PRIZORI ZA PAMĆENJE

Fotografije s Jadrana oduševile Amerikance

31.07.2015 u 17:43

  • +3

Prizori s Jadrana oduševili Amerikance

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sanja Bistricic

Bionic
Reading

Fotografije s Jadrana, točnije s Paga, Lokruma i Dubrovnika, jako su se svidjele uredništvu online izdanja T Magazinea NY Timesa koje ih je objavilo na svojoj web stranici

Prizore s dubrovačkog područja snimila je mlada dizajnerica Maja Merlić, a na Pagu je fotografirala Sanja Bistričić, profesionalna fotografkinja, sestra Andreje Bistričić koja s Majom stoji iza uspješnog modnog brenda Dioralop.

Poduzetne dizajnerice već su se uspjele probiti i na američko tržište – odjeća brenda Dioarlop prodaje se u New Yorku i Los Angelesu.

'Objavljivanje tih fotografija dogovorile smo s NY Timesom još prije nekoliko mjeseci. Bili su jako zainteresirani za tu ideju. Otprije nas poznaju jer se naše kreacije mogu kupiti u SAD-u. Na moru smo provele oko dva tjedna jer smo bile u potrazi za lokacijama za snimanje naše nove kolekcije. Moja sestra je fotografirala prizore na Pagu, a Maja na dubrovačkom području. Osim toga, moj brat je glazbenik i snimao je spot svog benda, a kako sam bila zadužena za styling, sve se nekako zgodno poklopilo', rekla je za tportal.hr Andreja Bistričić.

Mlada dizajnerica kaže da će njihova ljetna jadranska priča izaći i u prilogu tiskanog izdanja NY Timesa u nedjelju, 2. kolovoza.

Djevojke koje stoje iza imena Dioralop, s velikim su uspjehom svoje modne kolekcije izlagale i na tjednima mode u Londonu i Parizu, a njihova odjeća u Americi se prodaje u trgovini Opening Ceremony uz proslavljena modna imena poput Alexandera Wanga, Margiele ili Driesa van Notena.

Bitno im je, kažu, da svaki komad odjeće s njihovim potpisom prođe kroz njihove ruke i da izgleda kao milijun dolara.

Modni svijet očarale su eksperimentiranjem s namjernim razlijevanjem kemikalija Polaroida i njihovim izlaganjem različitim temperaturama.