FASHION WEEK ZAGREB

Fetiš, lanci i bajkerski šik na polugolim modelima

30.11.2008 u 15:27

Bionic
Reading

Pariški kralj kože Jean Claude Jitrois otvorio je sinoć četvrti revijalni dan WELLA FASHION WEEKA ZAGREB. Svojim samouvjerenim i seksipilnim kožnim kreacijama pokazao je zašto već godinama odijeva najpoznatije žene svijeta

Svojim samouvjerenim i seksipilnim kožnim kreacijama Jean Claude Jitrois pokazao je zašto već godinama odijeva najpoznatije žene svijeta: Stephanie od Monaca, Kate Moss, Gisele Bundchen, Monicu Belluci, Naomi Campbell i mnoge druge.

PPQ, brand koji je modnim znalcima itekako zanimljiv, prikazao je jednu od najboljih revija na ovosezonskom WFWZ-u. Atraktivnim i šarenim modelima te odličnim modnim dodacima oduševili su zagrebačku publiku i opravdali činjenicu da britanska modna scena i njene predstavnice poput Peaches Geldof, Sienne Miller, Keira Knightley, Sadie Frost i Jade Jagger luduju za njihovim kreacijama.

Iva Karačić
Iva Karačić, prošlogodišnja pobjednica natječaja pret-a-design, ove je sezone kolekciju bazirala na sportskoj eleganciji, tj. sportskim krojevima koji u kombinaciji s materijalom dobivaju dojam elegancije.

Mia Rejc predstavila se pomalo futurističkom kolekcijom. Predimenzionirani rukavi, narančasti detalji i torbe s printom samo su neke od odrednica ove zanimljive kolekcije. Kao zaštitno lice ovogodišnje kolekcije pojavili su se mlada Ella Dvornik i dečko Denis Memedovski.

'Najslađa' revija večeri bila je definitivno ona španjolskog modnog branda Devota Y Lomba. Haljine, torbe i cipele u pastelnim bojama, ružičastoj, žutoj, zelenoj, plavoj, oduševile su publiku WFWZ-a. Madridski dizajner jedan je od rijetkih koji je na početku karijere dobio nagradu Cristobala Balenciage i redovito otvara madridski Fashion Week.

Vesna Karuza i Senija Radić ostale su vjerne svom kostimografskom izričaju. Karaka dizajn publici je priredio pravi modni performans s mladim balerinama. Šareno i razigrano temeljne su odrednice viđene kolekcije.Marta Buzolić ove sezone inspiraciju je pronašla u fetišima. Glamurozna, sjajna, prepuna lanaca i bajkerskog stila odlike su kolekcije s kojom se predstavila.

Splitska dizajnerica Ana Kujundžić zatvorila je sinoćnju večer svojim prepoznatljivim stilom. Kolekcija je bila prepuna boja, vidljivog konca, krugova, šarenila, prugica, točkica i cvjetića. Baš kako dolikuje jednoj ljetnoj kolekciji. Zanimljivo je spomenuti da je dizajnerica dobila ponudu da svoju kolekciju predstavi u Londonu, tako da se nadamo da ćemo je uskoro vidjeti i na londonskom Fashion Weeku.

Modnu večer sinoć su budno pratili i Lejla i Tarik Filipović, Hamed Banguora sa suprugom, Helena Šopar, Danijela Dvornik, Amir Kazić-Leo sa suprugom, Uršula Tolj, Iva Šulentić, Marijana Batinić, Petra Nižetić, Tamara Roglić, Robert Kurbaša, Ahmed Al Rahim-Antimon, Zorana Rajić.