VRIJEDI ISPROBATI

Feng shui savjeti za bolji san

06.06.2017 u 13:52

Bionic
Reading

Nesanica je problem koji muči mnoge, a potiče je današnji užurbani način života, stres ili neodgovarajuća prehrana. Zašto ne biste isprobali feng shui savjete za uređenje spavaće sobe kako biste se konačno dobro naspavali?

Jeste li kad pomislili da na nesanicu i loš san može utjecati i raspored u vašoj spavaćoj sobi?

Ako nije postignuta ravnoteža i pravilan protok energije, male su šanse da ćete se kvalitetno naspavati, a upravo o tome uči feng shui.

Feng shui drevna je kineska vještina uređenja prostora i življenja, stara prema nekim procjenama nekoliko tisuća godina. Ova vještina uči o važnosti sklada s okruženjem u kojem obitavamo kako bismo privukli pozitivnu životnu energiju. Prema ovom učenju, bitno je i to prema kojoj strani svijeta vam je okrenut krevet, kako je uređena spavaća soba, jesu li u njoj biljke ili računalo, gdje se nalaze vrata, pa čak i koje je boje posteljina.

Za dobar san bitan je dobar raspored namještaja

Dobar raspored namještaja u spavaćoj sobi rezultirat će boljim i kvalitetnijim snom. Jedna od ključnih stavki pri uređenju osiguranje je jednakog prostora s obje strane kreveta.

Uz to, dodavanje noćnih ormarića i lampi za stvaranje potrebne ravnoteže, važno je imati pogled na vrata spavaće sobe iz kreveta, ali da se ne nalaze u ravnini s krevetom.

Jednaki principi vrijede za vrata kupaonice, koja ne bi trebala biti u ravnini s krevetom jer takav raspored crpi energiju.

Vodite računa o detaljima

Prostor ispod, ali i iznad kreveta trebao bi biti prazan.

Uzglavlje kreveta bilo bi poželjno nasloniti na zid, ali ne točno nasuprot vratima ni ispod prozora. 

Ako je ikako moguće, najidealnije bi bilo spavaću sobu staviti na sjever, jugozapad ili sjeveroistok. 

Spavaća soba nikako ne bi smjela izgledati kao odlagalište pa prije nego krenete na počinak sklonite odjeću, torbe i ostale stvari na svoje mjesto. Ukoliko spavate na bračnom krevetu, on bi svakako trebao imati jedan, zajednički pokrivač - to upućuje na bliskost i sretan odnos, a isto pravilo primijenite i ako ste u potrazi za idealnim partnerom.

'Ne' elektroničkim  uređajima

Za bolji i zdraviji san od kreveta udaljite mobitele, kabele i elektroničke naprave, ali i ogledalo te druge sjajne površine.

Rasvjeta u spavaćoj sobi ne smije biti prejaka, a kako bi se stvorio što topliji i opuštajući ugođaj, postavite tapiserije i slike s okvirom bez stakla ili sa staklom koje ne zrcali.

Crveno za strast

Ukoliko pak želite poticati pozitivne aspekte svoje veze i probuditi strasti u spavaćoj sobi, nabavite predmete u parovima, poput slika, svijeća i stolnih svjetiljki jer simboliziraju intimnost. Pažljiva upotreba crvene i purpurne boje može probuditi strast - zato postavite purpurni predmet na jug sobe ili npr. nešto crveno na zapad. I laku noć!