RECESIJA I ŠEFOVI

Evo zašto vas posao baca u depresiju

18.11.2011 u 11:19

Bionic
Reading

Ako ste nezadovoljni na poslu i često se osjećate depresivno, niste jedini. Istraživanje je pokazalo da samo 12 posto ispitanika gleda optimistično na posao

Studija tvrtke rogenSi obuhvatila je 1200 ispitanika koji su odgovarali na pitanja kako se osjećaju na poslu i što ih najčešće muči te dovodi do očaja. Zaposlenike najviše brine to rade li dobro i dovoljno te ekonomska kriza zbog koje je neizvjesna budućnost.

Samo 14 posto zaposlenika svoje šefove smatra dobrim vođama, piše Fox News. Ako nadređeni ne dijele vizije sa svojim zaposlenicima i ako im se čini da imaju više volje i žara od šefova, nisu motivirani za rad.

'Zaposlenici se dobro osjećaju kada kvalitetno rade, ali danas je ljestvica toliko visoko postavljena da malo tko stiže ispuniti sva očekivanja, a to može lako deprimirati', istaknuo je u ime tvrtke rogenSi Alex Jakobson

Također je loše to što je najveći motivator za rad strah od gubitka posla, a tada zaposlenik ne postiže koliko bi mogao. Nadređeni bi se trebali potruditi da radnici shvate da su cijenjeni zbog posla koji obavljaju i da nisu baš tako lako zamjenjivi.

Žene se posebno osjećaju loše na svojim radnim mjestima i pod većim su stresom. U istraživanju su ispitanici rekli da im je od veće plaće još uvijek važnije da mogu napredovati, educirati se te raditi na zahtjevnijim projektima.