ISTI POGLED NA MODU

Evo zašto je stil Meghan Markle identičan onom Audrey Hepburn

28.08.2018 u 06:51

Bionic
Reading

Audrey Hepburn međunarodni je simbol bezvremenske elegancije, a stil Meghan Markle neodoljivo podsjeća na onaj koji je njegovala pokojna glumica. Nenametljiva i damska elegancija koja obje krasi je i više nego očita, a novopečena vojvotkinja od Sussexa već se nebrojeno puta pojavila u stajlinzima po uzoru na Hepburn

Od prvog dana zaruka za princa Harryja pa sve do danas Meghan Markle je svoje odijevanje prilagodila pravilima odijevanja na kraljevskom dvoru, ali je, za razliku od svoje šogorice Kate Middleton, zadržala dozu moderne profinjenosti koju je tijekom života posjedovala i Audrey Hepburn. Jednostavne i ženstvene siluete, damski šeširi i izrezi uz vrat u obliku lađe samo su neke od pregršt sličnosti koje su vidljive u njihovu odijevanju.

1. Elegantne haljine 'A' kroja

Meghan Markle se nedavno pridružila kraljevskoj obitelji na proslavi stote godišnjice Kraljevskih zračnih snaga, odjenuvši jednostavnu bezvremensku tamnoplavu haljinu 'A' kroja s potpisom modne kuće Dior i šešir koji je dizajnirao Stephen Jones. Meghan je u ovoj kreaciji neodoljivo podsjećala na Audrey Hepburn u filmu 'Sabrina' iz 1954. godine.

2. Mala crna haljina ravnog kroja

Ubrzo nakon vjenčanja, 1954. godine, Audrey Hepburn je s prvim suprugom Melom Ferrerom posjetila Rim te je tada slikana u profinjenoj crnoj haljini ravnog kroja i bez rukava, a u vrlo sličnoj haljini s potpisom dizajnerice Emilije Wickstead Meghan se pojavila prvog dana boravka u Irskoj.

3. Košulja - haljina naglašena remenom

Za svoj prvi Royal Ascot Meghan je odjenula Givenchyjevu bijelu košulju - haljinu midi kroja, koju je u struku naglasila remenom, dok je Audrey u gotovo identičnom izdanju 1953. godine u glavnom gradu Italije snimala film 'Praznik u Rimu'. Jedina razlika je u tome što je Hepburn umjesto haljine nosila košulju i suknju.

4. Decentna bijela kapa

Tijekom svečane ceremonije u Westminsterskoj opatiji u ožujku Meghan je viđena s profinjenom bijelom beretkom s potpisom Stephena Jonesa, a Audrey je često vrlo slično razmišljala po pitanju modnih dodataka.

5. Sofisticirana vjenčanica dugih rukava od svile

Za najiščekivanije vjenčanje godine Meghan Markle je odabrala Givenchyjevu haljinu dugih rukava od svile, koju je dizajnirala Clare Waight Keller, dok je Audrey Hepburn odabrala sličnu haljinu za vjenčanje s Jamesom Hansonom. Glumica se u ovoj vjenčanici slikala, a ta je fotografija ostala upamćena zbog toga što je par naposljetku otkazao vjenčanje.

6. Ljubav prema nježnoj ružičastoj

Za svečanu ceremoniju Trooping the Colour, kojom se svake godine slavi kraljičin rođendan, Meghan Markle je nosila nježnoružičasti komplet s potpisom dizajnerice Caroline Herrere u kombinaciji sa šeširom Phillipa Treacyja. Ova kombinacija također podsjeća na stajling koji je pokojna glumica nosila umjesto vjenčanice na dan vjenčanja s drugim suprugom, Andreom Dottijem.

7. Upečatljivi monokromatski šeširi

Šešir s potpisom poznatog dizajnera Phillipa Treacyja, koji je Meghan nosila na Royal Ascotu, čini vam se poznat od nekud? Vrlo sličan monokromatski šešir nosila je i Audrey Hepburn kao Eliza Doolittle u filmu 'My Fair Lady' iz 1964.

  • +41
Meghan Markle - svi stajlinzi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia