DAMA SA STILOM

Evo zašto je ona najbolje odjevena kraljica na svijetu

07.09.2015 u 12:18

Danska princeza Mary

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Iako je Kate Middleton najčešće u središtu pažnje zbog odijevanja te slovi za kraljevsku modnu ikonu, danska princeza Mary na modnom je tronu, prema procjeni najpoznatijih svjetskih magazina

Čak je i britanski magazin Hello princezi Mary dao prednost nad svojom ljubimicom Kate Middleton, a da je lijepa Australka najbolje odjevena dama s kraljevskih dvora pisali su i prestižni listovi poput Vanity Faira ili Voguea.

Mary je postala princezom nakon udaje za danskog princa Fredericka, kojeg je upoznala u Sydneyju 2000. godine u jednoj gostionici, a on je u Australiju došao zbog tadašnjih Olimpijskih igara.

Par zajedno ima četvero djece, prinčeve Christiana i Vincenta te dvije princeze Isabellu i Josephine.

Mary cijeni danske dizajnere i zna što želi

Uz sve obveze i odgoj djece, princeza Mary prati i voli modu. Pokroviteljica je najvećeg modnog događanja u Danskoj na kojem se okupljaju dizajneri, proizvođači, tekstilci, akademici i nevladine udruge te razmatraju o napretku i održivosti u modnom svijetu. Tako princeza od danskih dizajnera rado nosi Malene Birger ili brend Ganni te nakit Georg Jensen. Od svjetski poznatih dizajnera često bira Hugo Boss, Pradu, Louis Vuitton, Chanel i Gaultier.

Ima istančan stil, a izbjegava pretjerano upadljive ili komplicirane modne kombinacije. Jednostavni, elegantni, a opet vrlo ženstveni krojevi njezin su izbor, no poput većine žena, ni ona nije imuna na lijepe i skupe cipele, a najčešće je se može vidjeti u elegantnim modelima s dizajnerskim potpisom Christiana Loubutina ili Gianvita Rossija.

Ima samopouzdanje žene koja zna što joj najbolje pristaje i u čemu se osjeća najugodnije.

Otkako se našla na nekoliko lista kao najbolje odjevena dama s kraljevskih dvora, izgleda još bolje. Nedavno je tako nosila jednostavnu Valentino haljinu u nježnoj ružičastoj nijansi s cipelama Gianvito Rossi.

Za dobrotvornu akciju u školi Guldberg, u Copenhagenu odabrala je monokromnu kombinaciju. Bijelu suknju lepršavog kroja ublažila je klasičnom crnom košuljom i crnom torbom Bottega Veneta, a sve obogatila cipelama Christian Louboutin s uzorkom zmijske kože.

Za večernji izlazak te dodjelu Index Design Toimprove nagrada princeza je odjenula razigrani outfit sa zanimljivom šarenom suknjom i crnim topom bez rukava te je još jedanput odabrala cipele Gianvito Rossi. Šarena suknja Ganni, danski je brend koji se može kupiti i u najvećoj web-trgovini Asos.