U TRI KORAKA

Evo što je potrebno za savršeno ispečeno jaje na oko

23.03.2017 u 13:27

Bionic
Reading

Jaje na oko s blago hrskavim i fino zapečenim bjelanjkom, ali kremastim žutanjkom mnogima je najbolji i najukusniji način pripreme jajeta, a evo kako ćete to postići

Kulinarski stručnjaci otkrili su u poznatom časopisu Bon Appetit što je potrebno za lijepo ispečeno jaje na oko. Potrebna vam je tava koja ima neljepljivo dno. Preporuka je ta da za dva jaja na oko tavica bude promjera oko 25 centimetara.

Ulijte maslinova ulja toliko da prekrije dno i ne brinite da će biti previše.

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri pa dodajte jaje polako, da se žumanjak ne razlije. Povremeno lagano protresite tavu i pustite da se peče do dvije minute.

Zatim je nagnite na jednu stranu da se ulje sakupi i žlicom ga nekoliko puta prelijte po bjelanjku s gornje strane da se ispeče do kraja.