NIJE SVE CRNO

Evo razloga da budemo ponosni na Hrvatsku

03.01.2014 u 20:00

Bionic
Reading

Dobra vijest za Hrvatsku i njezin turizam ovih dana stiže s portala Business Insider Australia koji u preporukama za ovogodišnja putovanja među 14 najboljih i najtoplijih svjetskih odredišta koja svakako treba posjetiti spominje i Hrvatsku kao novu članicu Europske unije te kao zemlju s mnogo kulturnih zbivanja i festivala

U članku na tom portalu Hrvatska je preporučena kao sedmo odredište u svijetu među njih 14, u društvu gradova i zemalja poput Kube, Bangkoka (Tajland), Portlanda (Maine), Islanda, Tel Aviva (Izrael), Hong Konga, Bocvane, Brazila, Tokija (Japan), The Great Barrier Reefa (Australija), Austina (Texas), Nikaragve i Berlina (Njemačka), sve do svemira (tzv. svemirska putovanja), te 25 najboljih svjetskih hotela.

Hrvatsku u tom članku predstavljaju i kao zemlju koja sve više privlači turiste te kao zemlju koju kao službenu članicu Europske unije očekuje 'ozbiljan turistički boom'.

Skreću pozornost na njezine poznate prekrasne plaže, obalu i Jadransko more, na povijesnu arhitekturu na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine te na svježu mediteransku hranu i vino.

Ističu kako je najbolje od svega to što je Hrvatska još jedno od najjeftinijih odredišta u Europi, pogotovo ako se izbjegne ljetna turistička sezona te gužve u srpnju i kolovozu.

Osim njih, Hrvatsku su među top deset destinacija stavili putnički savjetnici American Expressa. Hrvatska se, kako prenosi Hrvatska turistička zajednica na svojim internetskim stranicama, našla u društvu Sejšela, Novog Zelanda, Brazila, Vijetnama, Butana, Aljaske, Norveške, Grenade i Grčke.