Nagradni natječaj

Osvoji 6000kn L'Occitane proizvoda

01.05.2019 u 08:08

Bionic
Reading

Temeljita, pravilna i redovita njega lica podjednako je važna za sve dobne skupine, a što prije naučimo pravilno se brinuti o koži, ona će nam duže biti zahvalna na tome. Budete li se pridržavali ovih beauty koraka, koža će uvijek izgledati zdravo i nahranjeno, a make-up svježe i postojano. City Center one i L’Occitane autora ili autoricu najkreativnijeg odgovora razveselit će neodoljivim L’Occitane proizvodima u vrijednosti od 6000 kuna. Pronađite upute za sudjelovanje u natječaju na kraju članka

1. Započnite rutinu umivanjem

Bakterije i prljavština koja se tijekom noći nakuplja na našem licu, ostaci šminke i učestalo loša njega kože lica vrlo brzo mogu rezultirati lošim tenom i stvaranjem preuranjenih bora. Zato je važno započeti dan umivanjem. Koristite gel ili pjenicu za čišćenje koji odgovaraju vašem tipu kože. Proizvod nježno utrljajte na lice čistim rukama i masirajte kožu dok se ne stvori pjena koja će otkloniti nečistoće.

Zatim isperite lice mlakom vodom, nikad hladnom ili vrućom. Hladna voda smanjuje pore i onemogućuje izlučivanje viška sebuma, a vruća uzrokuje upalu i može pogoršati akne. Lice je nakon umivanja dovoljno posušiti čistim ručnikom.

2. Počastite lice pilingom

Svako toliko lice biste trebali počastiti pilingom jer njime skidamo sloj odumrlih stanica koji sprečava disanje kože te otežava hidrataciju i apsorpciju hranjivih tvari u nju. Piling bi trebalo raditi dva do tri puta tjedno, a najbolja opcija su oni enzimski s papainom, bromelainom i fitinskom kiselinom. No nemojte pretjerivati s pilinzima jer pretjeranim ribanjem kože možete oštetiti zdravi sloj te izazvati crvenilo i iritacije. Ono što je važno jest da izbjegavate pilinge koji sadrže mikročestice plastike koje mogu trajno raširiti pore i napraviti probleme na koži.

Postoji niz odličnih pilinga koji se baziraju na košticama, šećeru, soli, medu i raznoraznim uljima i koje možete pronaći u City Centeru one, a na vama je da odaberete proizvod koji najbolje odgovara vašem tipu kože. Primjerice, ukoliko imate osjetljivu kožu, piling s morskom soli zamijenite onim koji sadrži šećer, a koji je manje agresivan. Napravite li piling netom prije šminkanja, make-up će duže biti postojan. Ne zaboravite s vremena na vrijeme napraviti i piling usana uz pomoć četkice za zube.

3. Utapkajte tonik koji će smiriti kožu i otkloniti eventualne nečistoće

Kada ste se umili i napravili piling, kožu je potrebno umiriti i otkloniti eventualne nečistoće tako što ćete na blazinicu nanijeti tonik za lice i njime lagano natapkati lice. Koristite tonik koji sadrži prirode formule poput eteričnih ulja koja će automatski smanjiti nesavršenosti na koži, nahraniti je i hidratizirati. Razlika između gelova za čišćenje lica i tonika je u tome da tonik ne trebate ispirati s lica, već ga pustite da odstoji nekoliko sekundi, dok se ne posuši na koži.

4. Nikada ne preskačite serum ili booster za lice

Mnogi zanemaruju važnost korištenja seruma ili uopće ne znaju razliku između njega i kreme. Na serum možemo gledati kao na 'kozmetički lijek' jer sadrži puno više koncentracije aktivnih sastojaka, vrlo često kapsuliranih i s postupnim otpuštanjem, stoga se preporučuje uvijek prvo koristiti njega, a nakon nekoliko minuta nanijeti kremu. Što prije uključite serum u svoju beauty rutinu, tim prije primijetit ćete razlike na koži. U posljednje vrijeme hit su boosteri, a prednost im je to što prodiru dublje od seruma, a imaju i veću koncentraciju aktivnih sastojaka.

5. Prije make-upa nanesite dnevnu kremu za lice

Samostalna primjena seruma nakon nekog vremena neće osigurati koži dovoljne količine hidratacije i emolijentne njege koju ima dnevna ili noćna krema, stoga serum i kremu uvijek treba koristiti u kombinaciji. Pojava sitnih bora na licu zapravo je prvi znak dehidracije kože. Upravo je zato redovita hidratacija ključna kada govorimo o njezi lica. Ukoliko imate manje od 25 godina, dovoljno je koristiti hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom koji će kožu preko dana zaštititi od UVA/UVB zračenja.

Ukoliko se na koži već pojavljuju prve borice, potražite dnevnu kremu protiv bora. Uz to što trebate paziti da ona ima zaštitni faktor, ako je koža osjetljivija, potražite mineralne UV filtre (cinkov oksid ili titanov dioksid), a ako je normalna i otpornija, slobodno se odvažite i isprobajte uobičajene kemijske filtre.

6. Uvijek skinite šminku prije odlaska na spavanje

Koliko god bili umorni, nikada nemojte otići na spavanje sa šminkom. Ona će začepiti pore i spriječiti prirodni proces obnove kože, zbog čega može doći do pojave akni. Osim toga, ostaci šminke onemogućit će upijanje nutrijenata ukoliko ste u planu imali nanijeti preparativnu kozmetiku.

Ako imate dovoljno vremena, prije odlaska u krevet priuštite svojoj koži hidratantnu bombu tako što ćete 20-ak minuta držati masku za lice. Niz je klasičnih i sheet maski za lice kojima je cilj nahraniti, hidratizirati i revitalizirati kožu. Baš kao što ste tijekom dana koristili dnevnu kremu, tako se prije odlaska na spavanje preporučuje korištenje one za noć. Noćna krema ne sadrži zaštitni faktor, ali zato ima eksfolirajuće sastojke koji se ne smiju nanositi na kožu tijekom izlaganja suncu.

I ne zaboravite, ukoliko se redovito budete pridržavali ovih koraka, promjene na bolje bit će vidljive već nakon nekoliko dana. Koža će izgledati nahranjeno, blistavo i svježe, zbog čega će i make up djelovati urednije te će duže trajati.

Ukoliko vam nedostaje neki od ovih proizvoda za njegu kože, zasigurno će vas veseliti vijest da City Center one i L'Occitane nagrađuju jednog sretnog dobitnika L'Occitane poklon paketom u vrijednosti od 6000 kuna. Više informacija o nagradnom natječaju potražite na City Mix&Match, a autor najkreativnijeg odgovora uživat će u ovim vrijednim i potpuno prirodnim proizvodima za njegu lica, tijela i kose.

  • +8
L'Occitane - proizvodi za njegu lica, kose i tijela Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s City Centerom one te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.